Silovej 8 - 9900 Frederkshavn

Tandlæger sparer på varmen

Tandlæger sparer på varmen

For mange små erhvervsdrivende er el- og varmeregningen en af de store udgifter. Derfor kan der for mange være penge at spare på at kigge på disse udgifter.

En af de virksomheder der har sparet penge på energiudgifterne er tandlægeklinikken Tandnet – Der er tandlæge i København. Her var udgifterne til varme og el til at tage og føle på.

Men i samarbejde med en energirådgiver kom man frem til 5 gode forslag, som samlet har sparet tandlægen for mange penge – Så de nu kan udføre deres behandlinger med god samvittighed.

Fem gode råd til virksomheder der vil spare på energien

  1. Brug kun energi, når der er behov. Sørg for at der er timere på alle apparater, lamper og elforbrugere, som ikke behøver være tændt hele tiden. Det kan eksempelvis være udsugning, belysning og meget mere
  2. Sænk varmen hvis det er muligt. Har klinikken lukket hen over weekenden, kan du med fordel sænke temparaturen i kontorer og produktionslokaler. Det kan gøres med få midler, eksempelvis med intelligente termostater fra Netatmo eller lignende.
  3. Synliggør energiforbruget for medarbejdere og kunder. Vis eksempelvis energisparemål, og husk folk på at spare på el, vand og varme.
  4. Udskift alle lyskilder til LED. Især i butikker og klinikker har halogen været den fremherskende lyskilde. Men ved at skifte til LED kan man spare op mod 75% af energiforbruget. Som en sidegevinst vil man opleve lavere temperaturer i sommerhalvåret, da halogen udvikler meget varme.
  5. Brug en rådgiver – Kan du ikke selv overskue, hvor du kan sætte ind med energibesparelser? Så kan du bruge forsyningsselskabernes energirådgivere. De kan ofte rådgive, uden at du skal have penge op af lommen – Blot du gennemfører nogle af de energibesparelsesforslag som de finder.

Ovenstående gælder for de fleste typer virksomheder. Det er erfaringen, at alle kan spare på energien, hvis man gør noget aktivt. Er der tale om produktionsvirksomheder kan besparelsen ofte løbe op i mange tusinde kroner hvert år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top