
Hvad koster en kWh egentlig? Hvilke pærer sparer man mest strøm med? Hvornår koster transport af el mest? Alt det tager vi et kig på i denne artikel, hvor du (forhåbentlig) kan blive klogere på dit forbrug af el.
Hvad er prisen for en kWh i 2021?
Det kan være rart at vide, hvor meget man egentlig betaler for en kWh, men desværre er det et større og noget kompliceret regnestykke. Prisen afhænger nemlig af flere faktorer, som for eksempel hvad dagsprisen er, og hvor meget man betaler til afgifter og skatter. Man siger dog, at 1 kWh cirka koster 2,25 kroner. Derfor kan du som udgangspunkt skrive prisen per kWh som 2,25 i dit budget, men du kan selv gøre noget for at sænke denne pris ved eksempelvis at vælge en elleverandør med billige elpriser. Mange vælger at tilmelde sig den elleverandør, som den tidligere ejer eller lejer af den bolig, man bor i, var tilmeldt hos, men det er slet ikke nødvendigt, og måske kan du endda spare penge ved at vælge en anden elleverandør.
Når du skal flytte
Når du skal flytte til en ny bolig, skal du tage stilling til hvilken leverandør, der skal levere dit el. Det kan være svært at tage stilling til, og mange vælger derfor ofte at få leveret el af den første leverandør, der dukker op på en hurtig Google-søgning, eller også vælger de at fortsætte med at bruge den leverandør, som leverede el til den tidligere ejer eller lejer. Disse leverandører er dog ikke altid hverken de bedste eller de billigste. Derfor kan det altså betale sig at sætte sig ned og virkelig undersøge hvilke muligheder, der er.
3 tips til at spare på strømmen
Det er slet ikke så svært at spare på strømmen og dermed modtage en billigere elregning – man skal bare vide hvor det er man kan spare. Selvom det måske kan virke som nogle meget små ændringer så kan de gøre en stor forskel.
Sluk lyset efter dig
Du kan spare en del penge ved ikke at lade lys brænde i rum, du ikke opholder dig i. Derudover kan du også spare penge ved at skifte halogenpærerne i hjemmet ud med LED-pærer.
Sæt ikke elektronik på standby
Når du slukker fjernsynet med din fjernbetjening i stedet for kontakten på fjernsynet, så forbruger fjernsynet stadig strøm, da det så står på standby. Al elektronik, der står på standby, bruger strøm, og særligt fjernsyn produceret før 2009 sluger en hel del. Sluk derfor altid på produktets kontakt.
Minimer dit elforbrug i vinterhalvåret
Prisen på transport af el fordobles mellem klokken 17 og 20 i vinterhalvåret flere steder i landet. Dermed kan man sikre, at man ikke får en kæmpe elregning i denne periode ved særligt at minimere sit strømforbrug i denne periode. Det kan du gøre ved eksempelvis ikke at bruge vaskemaskinen, tørretumbleren eller opvaskemaskinen i tidsrummet mellem klokken 17 og 20, da det er maskiner, der sluger meget strøm.
1 kommentar
Virkelig brugbart