Silovej 8 - 9900 Frederkshavn

Opnå en bedre økonomi med energirenoveringer

Opnå en bedre økonomi med energirenoveringer

Det kan være dyrt at eje en bolig. Ikke nok med at du skal betale af på dit huslån og eventuelt dit banklån, så skal du også betale for vand, varme, el og meget mere. Derfor er det en fordel at opnå besparelser, der hvor du kan. 

En af de måder, hvorpå du kan få en bedre økonomi, er med hjælp fra energirenoveringer. Selvom det koster penge her og nu, så kan det på længere sigt hjælpe dig med at spare penge. Men hvilke energirenoveringer kan du give dig i kast med, og kan du få hjælp til at fuldføre dine planer?

Hvilke energirenoveringer kan man lave?

Du kan lave en del forskellige energirenoveringer af din bolig alt efter, hvad du har af ønsker og behov. Disse kan eksempelvis være:

  • Du kan udskifte dit gamle oliefyr eller gasfyr
  • Du kan opsætte en varmepumpe i stedet for eksempelvis at have et oliefyr
  • Du kan udskifte dine døre og vinduer til mere energirigtige løsninger
  • Du kan isolere dine lofter og ydermure

Der er mange forskellige ting, du kan foretage dig. Energirenoveringer vil ikke kun være til gavn for dig, men også for din bolig. Dog behøver du ikke gå i gang med en større opgave. En energirenovering kan sagtens være et mindre projekt såsom udskiftning af LED-belysning i din bolig. Find LED belysning fra Plusled i høj kvalitet her.

Få energitilskud og udskift til LED-belysning


Hvis du skal i gang med en energirenovering af dit hjem, er der flere muligheder, når det kommer til at få energitilskud. De overordnede ordninger er tilskud fra energiselskaber samt håndværkerfradraget. Det er værd at undersøge disse tilskudsordninger, før du kommer for langt i dit projekt.

Du kan sagtens få energitilskud selvom der er tale om mindre opgaver. Rent faktisk er det muligt at få tilskud, hvis du udskifter til LED-belysning. Det vil sige, hvis du eksempelvis udskifter dine glødepærer til LED-pærer. 

Det eneste krav er, at du udskifter alle dine pærer på samme tid. Ydermere skal du huske at søge om tilskuddet, før du køber og skifter pærerne. Derudover skal du være opmærksom på at dokumentere dit arbejde både før og efter.

Overvej et energilån til dine energirenoveringer

Selvfølgelig er det ikke gratis at gå i gang med en energirenovering. Nogle projekter er langt dyrere end andre, hvorfor du selvfølgelig skal undersøge, om du har råd til det selv, hvis du søger om et energitilskud.

Får du et tilskud, betyder det nemlig ikke, at en energirenovering er gratis. Det kan stadig ende med at koste dig en del penge. Hvis du står overfor en energirenovering af din bolig, kan du søge om et energilån.

Det er et lån, der udelukkende er til energirenoveringer. Da sådanne renoveringer som regel sikrer en bedre økonomi for en boligejer, er lånet forsynet med en lavere risiko. Derfor kan du også typisk få dette lån med en ret lav rente, hvilket er en fordel for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top