Silovej 8 - 9900 Frederkshavn

Hvorfor skal du investere i en ladeboks?

Hvorfor skal du investere i en ladeboks?

Når du hører fra folk omkring dig, at de anskaffer sig en ladeboks, undrer du dig måske over hvorfor og ønsker at vide mere om, hvilke tanker der ligger bag. For inden du selv springer ud i at investere i én, vi du først selv være overbevist om fordelene.

I denne artikel skal vi derfor nøje gennemgå fordelene for dig. Vi skal se på, hvad de positive sider ved denne teknologi består i, og hvorfor det ikke kan betale sig at vente alt for længe. 

Hvad er en ladeboks?

Inden vi fordyber os i emnet, er det naturligvis vigtigt at definere, hvad en ladeboks helt præcist er. Selv om man ser flere og flere af dem i gadebilledet, er der stadig mange, der ikke er klar over, hvad det er.

En ladeboks er en elektrisk ladestation til en elbil. En elbil kommer fremad ved hjælp af et batteri. Når dette batteri er ved at være afladet, skal det naturligvis lades op.

Det kan du på den ene side gøre ved en offentlig ladestander. Det fungerer på samme måde, som når en benzinbil skal tankes op. Den skal også først køres hen til en tankstation.

Ideen med en ladeboks er dog, at den installeres hjemme hos dig selv. F.eks. i din indkørsel, på en parkeringsplads eller i din garage. Det er dermed din egen personlige ladeboks. Det betyder, at du altid har en måde at lade din bil op på, når den er ved at være afladet.

Fordelene ved en ladeboks

Der er mange fordele ved en ladeboks. Det er da heller tilfældigt, at flere og flere i dag investerer i én. Næsten alle husstande vil have gavn af at vælge kombinationen elbil og egen ladeboks. Her spiller følgende aspekter en rolle:

  • Du sparer tid: Først og fremmest bruger du langt mindre tid, fordi du ikke længere skal køre ud og finde en central ladestation. Eller en tankstation, hvis du stadig kører i benzin- eller dieselbil. Hermed sparer du ret meget tid, især hvis du er en, der tilbagelægger forholdsvis mange kilometer om ugen. Med en fast tidsbesparelse som denne får du altså en ret betydelig fordel.
  • Fuldt opladet batteri hver morgen: Samtidig har du med en ladeboks derhjemme hver morgen et fuldt opladet batteri. Ganske enkelt fordi bilen lades op, mens du sover. Når du kommer hjem om aftenen, er det ingen sag lige at sætte stikket i din bil. Så behøver du ikke tænke over bilens rækkevidde næste morgen. Det er de færreste, der har brug for hele bilens rækkevidde hver dag.
  • Det er bæredygtigt: Vil du gerne være med til at gøre verden mere bæredygtig, er det absolut en god ide at investere i en ladeboks. For når du kører elbil, reducerer du din CO2-udledning betydeligt. Hermed er du med til at forebygge yderligere global opvarmning og deraf følgende klimaforandringer. Og du trækker din del af læsset for de kommende generationer. Det er trods alt dem, der en dag skal tage hånd om de klimaproblemer, vi skaber i dag.
  • Mulighed for at køre næsten gratis: Vidste du i øvrigt, at det med en smart konstruktion er muligt at køre næsten gratis? Det kan du, hvis du kombinerer din elbil og ladeboks med solceller. Den grønne strøm fra dine solceller producerer du nemlig gratis, og hvis du bruger denne strøm til opladning af din bil, kan det ikke blive mere effektivt. Efter kort tid vil din elregning blive betydeligt mindre. Og er det ikke præcis, hvad du ønsker?
  • Lang levetid: Endelig er der også ladeboksens lange levetid. En ladeboks af et godt mærke holder i mindst 10 år ved normal brug. Dermed investerer du altså reelt i en bæredygtig fremtid. Du vil i mange år have en virkelig praktisk og billig måde at lade din elbil op på. Det kan med andre ord anbefales at vælge et af de pålidelige mærker. Charge Amps ladestander elbil og Alfen ladestander elbil klarer sig generelt meget godt.

Er du blevet overbevist om fordelene ved at have din egen ladeboks? Så har du rig mulighed for at installere én inden længe. Og så kan du også selv snart begynde at drage fordel af denne teknologiske revolution. Hvilken ladeboks har du haft kig på for nylig til opladning af din elbil derhjemme?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top