Silovej 8 - 9900 Frederkshavn

Energioptimering – Få styr på virksomhedens energiregnskab

Energioptimering – Få styr på virksomhedens energiregnskab

Bruger din virksomhed for meget energi? Alt for ofte bliver virksomhedernes energiforbrug ikke kigget efter i sømmene, og mange ressourcer forsvinder således ud i det blå. Det er skidt for økonomien, for der kan nemlig være mange penge at spare, hvis du vælger den rette energioptimering.

Ved at alliere dig med lokale håndværkere indenfor elektricitet og VVS kan du få foretaget en gennemgang af din virksomheds energiforbrug, og få konkrete løsningsforslag serveret på et sølvfad. Du kan f.eks. bruge oversigten her til at finde elektrikere i dit område

Kend dit energiforbrug 

Ved du hvor meget energi din virksomhed bruger? Ofte bliver regningerne til elektricitet, vand og varme ganske ukritisk sendt videre til virksomhedens bogholderi, men det kan betale sig at kigge lidt nærmere på tallene. Med disse data i hånden, kan du få en god idé om hvor, hvor forbruget er på vej hen. 

Energiscreening  

Det bedste sted at starte, hvis du gerne vil optimere dit energiforbrug, er at få foretaget en energiscreening. Ved en energiscreening indsamles en lang række data, så det bliver muligt at kortlægge virksomhedens energiforbrug. Der kan eventuelt benyttes benchmarking, så du for fremtiden har et sammenligningsgrundlag.

Netop muligheden for at sammenligne kan være utrolig vigtig, når det gælder om den optimale energimonitorering. Bruger din virksomhed pludselig markant mere energi end tidligere, kan det være et tegn på, at der er fejl på nogle af virksomhedens maskiner eller anlæg. Ved at holde øje med energiforbruget løbende, øges muligheden for at opdage fejl og mangler i tide.

Projektplan

Med udgangspunkt i energiscreeningen kan man vurdere forholdet mellem virksomhedens energibehov og det faktiske forbrug. Forskellen mellem disse to tal afslører den potentielle besparelse. Men hvordan realiseres besparingspotentialet? 

Forskellen mellem behov og faktisk forbrug kan sjældent udlignes helt, og det er naturligvis vigtigt at overveje hvor mange ressourcer, det er ansvarligt at benytte til energioptimeringen. Udbedringerne skal selvfølgelig stå mål med den besparelse som virksomheden har udsigt til.

På baggrund af disse vurderinger udarbejdes en projektplan, som beskriver de enkelte løsningsforslag, og tillige rummer et konkret tilbud på opgaven. Her undersøges også muligheden for eventuelle tilskud, så kan indhentes i forbindelse med energioptimeringen.

Udførelse og vedligeholdelse af besparelsen

Hvis din virksomhed takker ja til tilbuddet om energioptimering, kan håndværkerne gå i gang med dit projekt. Som en del af den gode energioptimering installeres også udstyr til energiovervågning. Når man nævner ’virksomheder’ og ’overvågning’ i samme sætning, mødes man ofte med en vis skepsis, men her har det altså ikke noget med overvågning af medarbejdere at gøre, men derimod overvågning af virksomhedens forbrug. 

Med energiovervågning kan virksomheden undgå ubehagelige overraskelser, og straks blive informeret hvis der er uregelmæssige udsving i maskinernes energiforbrug. Da udsvingene kan være tegn på fejl med maskineriet, kan der spares mange penge, hvis fejlen opdages tidligt.   

Herudover er energioptimering relevant for virksomhedens CO2 regnskab. Har I fokus på grøn opstilling og bæredygtighed? Effektiv energioptimering kan hurtigt blive til en god historie for virksomhedens markedsførings-team. Grøn opstilling og klima ser ud til at fortsætte med at sætte dagsordenen, og her kan data for virksomhedens energibesparelse bruges aktivt i markedsføringen.   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top