Silovej 8 - 9900 Frederkshavn

Termografering

Med termografering kan du let se, om der er potentiale i at energirenovere. Det er eksempelvis let at påvise om der er isolering nok i hulmuren – eller om der er steder i gulvet der mangler isolering.termografering

Vi termograferer i hele Nordjylland, til skarpe priser. Samtidig får du besøg af en erfaren energikonsulent, der kan påvise de mest rentable energibesparelser og tiltag. Se priseksempler længere nede.

Vil du ringes op om termografering?

    Hvad er termografi?

    termografering af husTermografering kan være et nyttigt redskab til at finde ud af, om dit hus mangler isolering – eller har utætheder. Ofte kan udgiften til termografering meget hurtigt tjenes hjem igen på besparelser på varmeregningen.

    Termografering er en metode til at påvise temperaturforskelle på bygninger, i elinstallationer og mange andre steder. Når man termograferer, får man et billede hvor farverne går fra sort eller blå til hvid, gul eller rød – Med de sorte eller blå som de koldeste punkter på billedet, og de hvide farver er de varmeste punkter.

    Til højre ser du et eksempel på et termogram af et hus. De orange flader på væggen er de varmeste, og de mørkeblå er de koldeste punkter på billedet.

    Når man termograferer et hus udefra, vil man se hvor der slipper varme ud, i form af de gule eller røde farver. Omvendt: Termograferer man indvendigt, vil man se kuldebroer som mørkeblå farver.

    Hvor kan man bruge termografering?

    Termografering er nyttigt til at påvise varmeforskelle, eksempelvis til at vise om der er tilstrækkeligt isoleret. Termografering bliver dog også i stor udstrækning anvendt i industrien og af elektrikere – her bliver det brugt som et meget nyttigt værktøj til at påvise dårlige forbindelser og andet der kan medføre varmeudvikling. Termografi kan blandt andet bruges til:

    • At påvise kuldebroer
    • At finde utætheder, eksempelvis stikkontakter, bjælkegennemføringer osv.
    • At finde utætheder i varmerør under gulve og i vægge
    • At finde dårligt isolerede rør
    • At finde dårligt isolerede hulrum, eks. manglende hulmursisolering
    • At finde kolde overflader, der kan give problemer med skimmel
    • At finde skjulte installationer inden man eksempelvis borer i en væg eller et gulv

    Når man bruger termografering til at finde dårlig isolering, er det bedst, hvis der er stor temperaturforskel fra inde til ude. Derfor gøres det bedst i vinterhalvåret, hvor der er en temperaturforskel på 10-12°C eller mere. Så udetemperaturen skal helst under 10°C for at få et godt resultat.

    Dybest set kan du selv låne eller leje et termografikamera, og termografere din bolig. Men der er en mængde unøjagtigheder og fejlkilder, som gør at det er bedst at overlade arbejdet til professionelle, især hvis resultatet skal bruges til beslutninger om større energirenoveringer.

    Hvad koster termografering?

    Prisen på termografering afhænger af opgaven. Du kan se priseksempler i tabellen herunder. Du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os, og få et uforpligtende tilbud på opgaven.

    HUSK: Du kan få fradrag for din udgift til termografering via Håndværkerfradraget!

    Det får du

    Når du bestiller termografering hos Energimester får du:

    • Udleveret rapport med termogrammer
    • Beskrivelse af fund
    • Forslag til energibesparelser, baseret på opgavens specifikation
    • Mulighed for energitilskud til energibesparende tiltag
    OpgavePris inkl. moms
    Termografering med henblik på energibesparelser - gennemgang på stedet995,-
    Termografering med henblik på energibesparelser - inkl. rapport og billeder1995,-
    Termografering af specifikke opgaver, eks. fejl i installationerFra 995,-

    Hvornår kan man termografere?

    Som nævnt ovenfor kræves det, at der er en temperaturforskel fra ude til inde på min 10-12°C. Derudover er der en række betingelser der helst skal være opfyldt, for at få et godt resultat:

    • Termograferes der i dagtimerne, skal der være overskyet, så solen ikke skinner på huset
    • Solen må ikke have skinnet på boligen de sidste 12 timer.
    • Se bort fra blanke områder, eks. vinduer – De kan reflektere omgivelsernes temperatur
    Back to top