Silovej 8 - 9900 Frederkshavn

Værd at vide om solcelleanlæg med batteri

Værd at vide om solcelleanlæg med batteri

Hvis man skulle overveje at investere i solceller med batteri, kan det være en god idé at få svar på nogle af de spørgsmål, man går og undrer sig over. Læs derfor med i denne artikel og få svar på nogle af dem. Dette indhold er sponsoreret

Sådan fungerer et komplet solcelleanlæg
Et komplet solaranlæg består af flere forskellige dele, der alle har deres egen funktion. For det første er der selve solcellepanelerne, som omdanner sollys til elektricitet. Dernæst er der inverteren, som omdanner den vekselstrøm, som solcellerne producerer, til jævnstrøm. Jævnstrøm er den type strøm, som man bruger i Danmark. Til sidst er der et batteri, hvor den elektriske energi kan lagres. På den måde kan man bruge el fra solcellerne, selv om det måske ikke er solskin.

Kan man selv installere solceller med batteri?
Du kan selv installere solceller med batteri, men det anbefales at få hjælp fra en professionel til dette. En professionel vil kunne guide dig igennem installationen, så du er sikker på, at det bliver gjort ordentligt og korrekt.

Er der nogle fordele ved at have flere solceller?
Flere solceller giver flere fordele. For det første vil man typisk have en højere effektivitet på sin installation, da der er flere celler, der kan omdanne sollys til strøm. Dette betyder, at man får mere ud af sin installation, og dermed får man også et højere afkast på investeringen. Derudover vil man også have en bedre sikkerhed med flere solceller, da der er mindre risiko for at hele installationen stopper med at virke, hvis én celle går i stykker.

Er det dyrt at installere et batteri tilknyttet en solcelle?
Det er ikke dyrt at installere et batteri tilknyttet en solcelle. Det koster typisk omkring 1000-2000 kroner at få etableret et batteri, og dette er medregnet installation og eventuelle materialer. Det er dog vigtigt, at man sørger for at have en god grundighed, når man vælger at installere et batteri tilknyttet sit solcelleanlæg, da der kan være flere ting, der skal tages højde for.

For det første skal man sikre sig, at ens anlæg er stort nok til at kunne lade batteriet op, ellers vil det ikke give mening at have et batteri. For det andet skal man sørge for, at der ikke er for meget strøm på anlægget i forvejen, ellers kan dette medføre overophedning af anlægget eller batteriet. Endelig skal man huske på, at selv om det ikke er dyrt i starten at have et batteri tilknyttet sit solcelleanlæg, vil der være merudgifter forbundet med vedligeholdelse og eventuelle udskiftninger af batteriet på sigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top