Silovej 8 - 9900 Frederkshavn

Vær opmærksom på dit varmeforbrug og spar på energien

Vær opmærksom på dit varmeforbrug og spar på energien

Der er rigtig mange ting, der har indflydelse på din husstands varmeforbrug, og pludselig kan det hele løbe op, og så bliver dit varmeforbrug pludselig højere, end du lige går og ønsker. Det kan mærkes på pengepungen, og det kan også nemt give lidt dårligt samvittighed i en tid, hvor klimaet er meget i fokus. Der er heldigvis en del ting, du kan gøre for at sænke varmeforbruget i husstanden. Det handler for det meste om, at der skal omlægges nogle vaner, men så snart man har fået de nye og gode vaner under huden, så mærker man ikke noget til de små ændringer.

Husk at lufte ud
Selvom det om vinteren kan være en kold fornøjelse, så bør du altså slukke for radiatorerne og lufte ud i alle boligens rum tre gange om dagen hele året rundt. Du skal dog kun gøre det i ti minutter ad gangen, da du ellers risikerer at lukke for meget af boligens varme ud, således at der efterfølgende går en del tid før, boligen bliver opvarmet igen, og det kan ende med at koste mange penge. Husk at tænde radiatorerne igen, når du er færdig med at luft ud.

Radiatorer
Du bør altid have alle tændte radiatorer i huset til at stå på det samme niveau og lade vær med at tænde og slukke for meget for varmen, for det kræver meget energi at få opvarmet et koldt rum. Derfor skal du også huske at lukke døren til rum, hvor du ikke har varme på, så at radiatorerne ikke skal arbejde nær så hårdt. Lad for endelig vær med at stille dine møbler direkte op ad dine radiatorerne, da de dermed ender med at blokere for varmen. Der skal altid være en del luft omkring en radiator, for at den på mest optimal vis kan komme af med varmen.

Skru ned for varmen
Den normale temperatur at have indendørs ligger på 19 til 21 grader, men hvis du sænker temperaturen bare med en enkelt grad, så kan du faktisk spare omtrent fem procent i varmeudgift om året. Derfor kan det være værd at vurdere, om man ikke godt kan klare at skrue den smule ned for radiatoren.

Rul for om aftenen – rul fra om morgenen
En ting, der også kan hjælpe på det høje varmeforbrug, er noget så simpelt som at trække gardiner eller persienner for om aftenen. På denne måde slipper varmen fra boligen ikke ud gennem vinduerne. Om dagen bør du til gengæld have gardinerne eller persiennerne trukket fra, så at boligen kan få så meget lys og varme ind som overhovedet muligt.

Undersøg din boligs isolering
Du kan også vælge at få styr på dit varmeforbrug ved at få undersøgt isoleringen i din bolig. Den mest effektive måde at spare på sit varmeforbrug er at have en velisoleret bolig. Hvis ikke din bolig er velisoleret, ryger meget af den varme, som kommer fra dine varmekilder i boligen, ud af boligen igen, og dermed kommer dine varmekilder på overarbejde, hvilket nemt kan ses på varmeregningen. Derfor kan det anbefaleres sørge for, at ens bolig bliver godt isoleret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top