Silovej 8 - 9900 Frederkshavn

Vær OBS på mulig stråling, når du køber babyalarmer

Vær OBS på mulig stråling, når du køber babyalarmer

Det er desværre en kendsgerning, at babyalarmer udsender stråling. Det primære formål med strålingen er, at babyenheden skal kunne kommunikere med forældreenheden. En trådløs kommunikation mellem to enheder, kræver desværre stråling. Producenterne forsøger dog at mindske denne stråling så meget som muligt. I denne artikel kan du læse om meget mere om stråling fra babyalarmer.

Hvorfor undgå en babyalarm med stor stråling?

Ingen forskning på området kan dokumentere skader fra stråling. Forskningen af stråling er lavet på mobiltelefoner, hvor strålingen kan sammenlignes med den, der kommer fra babyalarmer.

Det anbefales dog at holde mobiltelefonen væk fra natbordet, da strålingen fra disse kan aktivere centre i hjernen, der ikke er ment til at være aktive, når man sover. Hvis babyalarmer har samme stråling, aktiveres der altså også centre i dit barns hjerne under søvn. Og du bør derfor overveje, om du ønsker dette for dit barn.

En babyalarm er for mange uundværlig, og det anbefales heller ikke, at du slet ikke bruger en. I stedet bør du overveje at investere i en babyalarm, hvor strålingen er lavest mulig. Du kan læse meget mere om valget af den rigtige babyalarm her på dette website.

Babyalarmer med lav stråling

Der findes en række producenter, der har stor fokus på strålingen fra babyalarmer. En af de førende på markedet er Neonate. Modellen Neonate BC 5800D, lover en stråling på maksimalt 20 mW. Dette er en meget lav stråling og er derfor et produkt, der er værd at overveje.

Babyalarmen har en lang række funktioner. Du har fx mulighed for at sætte alarmer for max og minimumstemperatur, og kan hele tiden hold dig opdateret med barnevognens nuværende temperatur.

Det rigtig smarte ved denne er at strålingen er variabel. Det vil sige at hvis babyalarmen er tæt på moderenheden, og der ikke skal sendes bruges et ligeså kraftigt signal, og så reducerer babyenheden selv sendestyrken, for at mindske strålingen.

Et alternativ til Neonate, er en babyalarm fra Smart Nova. Denne har mange af de samme funktioner. I stedet for en automatisk reducering af sendestyrken, er det på denne model dog en manuel funktion. Det skal her nævnes, at det kan være svært, at indstille på sendestyrken, mens junior sover.

Babyalarm med 0 stråling

Der findes også en babyalarm helt uden stråling. Denne kræver dog lidt teknisk viden at sætte op, samtidig med at du skal have de rigtige forudsætninger. Babyalarmen fra Babymoov kommunikerer via din routers Wi-Fi til din smartphone. Det er faktisk den eneste babyalarm, der tilbyder kommunikation til smartphone, så du slipper for en moderenhed.

For at bruge babyalarmen, skal babyenheden altid være koblet i en stikkontakt. På den samme sikringsgruppe som babyalarmen, SKAL din router være opkoblet. Babyenheden bruger så de fysiske el ledninger til at kommunikerer med routeren, der herefter videresender lyd og video til din smartphone. Ideen er super god, da du slipper 100% for stråling, men den kræver de rette forudsætninger.

Find mere info om stråling fra alarmer her:

https://www.femina.dk/mama/baby/udstyr/babyalarmer-saadan-beskytter-du-dit-barn-mod-straaling

https://www.baby.dk/debat/185882pi1/ordet-er-frit/straaling-fra-babyalarmer.aspx

1 kommentar

  1. Der findes efterhånden flere og flere, som udsender ekstremt lav stråling.

    Flere er begyndt at bruge en “standby” funktion, hvor den ikke udsender stråler når dit barn er stille.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top