Silovej 8 - 9900 Frederkshavn

Tips til renovering

Tips til renovering

Der er rigtig mange grunde til, at folk vælger at renovere dele af eller hele deres hus. Det kan eksempelvis være, at børnene er flyttet hjemmefra, og man nu ønsker gøre deres værelser til større, lysere rum, som får andre funktioner. Det kan også være, at man bare synes, at køkkenet eller stuen er begyndt at se lidt kedeligt ud, og at man derfor ønsker at give det et nyt udseende. Ved at renovere sit hus øger man kvaliteten af hjemmet, hvilket er med til at hæve husets værdi. Alt dette lyder jo godt, men man er nødt til at gøre sig nogle vigtige overvejelser, inden man kaster dig ud i at renovere sit hjem.

Start ud med at overvej hvad det egentlig er, der skal renoveres. Er det eksempelvis enkelte rum i huset, som skal renoveres, eller renoverer I hele huset? Her skal husholdningens voksne gerne være enige om, hvordan renoveringen skal foregå, og hvordan slutresultatet gerne skal se ud. Når I er nået til enighed, kan I begynde at undersøge, om jeres planer rent faktisk kan føres ud i livet rent praktisk. Her er det også en rigtig god idé at fastlægge et budget for renoveringen, så at I ikke lige pludselig har brugt alt for mange penge på at forny køkkenet, mens der ingen penge er tilovers til at renovere badeværelset. 

Vil I gerne rive en væg ned, som eksempelvis væggen imellem to tomme værelser for at skabe et større rum med mere lys, så er det utroligt vigtigt, at I har undersøgt, om den væg, I ønsker at rive ned, er bærende. Hvis I river en bærende væg ned, kan jeres hus nemt blive ødelagt, og I kan i værste tilfælde risikere, at jeres hus kollapser. 

Det kan anbefales at kontakte sit forsikringsselskab, inden man begynder at renovere sit hus, da der kan ske mange uforudsete ting, som uden en forsikring kan koste dig dyrt. Derfor er det en god idé at sørge for, at du er sikret, hvis der eksempelvis skulle ske en arbejdsskade, en vandskade eller andet under renoveringen af huset. 

Det er ikke alt renovering, du selv kan udføre! Ved nogle opgaver er det lovpligtigt at en fagmand udfører opgaven. Dette er ofte tilfældet med opgaver, som omhandler el, kloak, gas eller vvs. Sørg derfor altid for at tjekke op på, om opgaven kræver en fagmand.

Har du brug for hjælp med renoveringen så tag et kig lige her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top