Silovej 8 - 9900 Frederkshavn

Tips til bedre sikring af hjemmets vinduer

Tips til bedre sikring af hjemmets vinduer

I Danmark bliver der i gennemsnit begået 3-5 indbrud i timen. Særligt i vinterhalvåret er der stor risiko for at få besøg af ubudne gæster, da det er mørkt, hvorfor det er lettere at bryde ind i de danske hjem. Se her, hvordan du sikrer dine vinduer mod indbrud.

Når der begås indbrud i de danske hjem, er det typisk via vinduerne, indbrudstyvene tvinger sig adgang til hjemmet. Særligt er de gamler vinduer nemme at få op, hvorfor du gør klogt i at sikre dine vinduer mod indbrud. Det kan du blandt andet gøre ved at bruge vinduessikringer.

Det er vigtigt, at alle i hjemmet føler sig trygge, men hvordan indbrudssikrer du dit hjem på den bedste måde? Få et overblik over de forskellige løsninger herunder. Du kan også klikke dig ind på denne byggeblog, hvor du kan læse mere om at sikre dit hjem mod indbrudstyve.

Dan dig et overblik over de mest udsatte vinduer

Det første du skal gøre, når du skal vurdere, hvordan du bedst muligt sikrer dit hjem mod indbrud, er at danne dig et overblik over hjemmets forskellige vinduer. Først og fremmest skal du finde ud af, hvor det er lettest for indbrudstyven at komme ind.

Helt lavpraktisk handler det om, at du skal sætte dig i tyvens sted. Gå en runde om huset og kontrollér alle vinduer. Find ud af, hvilke der er mest udsatte. Typisk vil det være i kælderen, da det ofte er her, der er isat ældre vinduer, samtidig med at tyven kan arbejde ganske ubemærket.

Herudover er der havedøre og store vinduer, hvor tyven ligeledes har let(test) ved at tiltvinge sig adgang til dit hjem. Det er faktisk den mest benyttede adgang til dit hus, indbrudstyvene gør brug af. Derfor er det særligt her og i kældervinduerne, du gør klogest i at sikre dine vinduer.

Vælg lamineret glas

Det er oplagt at vælge lamineret glas, hvis du vil undgå at blive endnu et tal i statistikken over de mange indbrud, der hvert år finder sted i Danmark. Laminatet er smeltet sammen med glasset, der desuden er i flere lag, hvilket gør det vanskeligt at bryde igennem det. 

Faktisk er det så vanskeligt, at det kræver et værktøj, hvis tyven vil bryde igennem det. Lamineret glas kan anvendes til tyverisikring af både glasdøre, terrassedøre og kældervinduer, så der er rig mulighed for at afværge indbrud her.

Få monteret en sikkerhedslås

Det er en god idé at få monteret en sikkerhedslås på de vinduer, du ikke bruger så ofte – eller som befinder sig i de rum, du ikke benytter med jævne mellemrum. Kælderen er eksempelvis en oplagt mulighed, da du her kan montere en sikkerhedslås, uden det på nogen måde er til gene for hverken æstetik eller funktion.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top