Silovej 8 - 9900 Frederkshavn

Tilbygning: Sådan planlægger du byggeprocessen

Tilbygning: Sådan planlægger du byggeprocessen

Overvejer du at udvide dit hjem med en tilbygning, er det vigtigt, at du planlægger alt ned til den mindste detalje. Det kan være dyrt, hvis du ikke har styr på omfanget af projektet, før du går i gang. Se her, hvordan du planlægger byggeprocessen.

Det første, du skal gøre, når du har besluttet dig for, at der skal opføres en tilbygning på din bolig, er at overveje, hvad den skal bruges til. Det er vigtigt, fordi du efterfølgende har mulighed for at vurdere, hvilken stil tilbygningen skal opføres i, så du kan estimere et budget.

Det er afgørende, fordi du finder ud af, om der overhovedet er behov for en tilbygning. Det kan være, at du kan nøjes med at opsætte en skillevæg, der deler ét rum til to, så du ikke behøver at udvide din bolig. Hvis ikke det kan lade sig gøre, skal du overveje, hvilken type tilbygning du har behov for. 

Hvilken form for tilbygning skal du have?

Der findes forskellige tilbygninger, som har både fordele og ulemper, og det er vigtigt, at på forhånd har gjort dig nogle tanker om, hvilken du ønsker. Der findes følgende former for tilbygninger, som du typisk kan vælge imellem:

Den traditionelle tilbygning, som ofte udformes som et anneks. Typisk er det placeret mod haven, hvori der placeres et køkkenalrum eller blot et nyt værelse. Tilbygningen bygges i samme stil som den resterende arkitektur eller en stil, der bryder med husets arkitektur.

Den sikre tilbygning, der bygges ud fra husets oprindelige materialer og stil. Det er en sikker måde at udvide sin bolig, ligesom det er et sikkert valg, rent økonomisk – du får flest kvadratmeter for dine penge, hvis du vælger denne løsning.

Den eksperimenterende tilbygning, hvor arkitekten kommer med forslag til, hvordan tilbygningen kan udformes, så den bryder med den øvrige arkitektur.

Når du har valgt den form for tilbygning, du mener vil passe til dit hjem, er det en god idé at kontakte en arkitekt, som kan give dig et konkret tilbud. Det er vigtigt, at du får tegnet en tilbygning, der matcher dine krav, ligesom du ikke bør stå med alt det indledende arbejde selv.

Sørg for at have den statiske dokumentation i orden

Hvis du vil have dit byggeprojekt godkendt, er det vigtigt, at papirerne er i orden. Her skal du blandt andet have udført statiske beregninger, som har til formål at dokumentere, at den nye konstruktion kan bære og er ansvarligt opført. 

Hvis du hyrer en arkitekt eller en entreprenør, vil de ofte have samarbejdspartnere, der kan hjælpe med at få foretage statiske beregninger, men hvis du vælger at udføre arbejdet på egen hånd, er det vigtigt, at du selv sikrer, at alle papirer er på plads.

Du kan få hjælp til statiske beregninger her, hvis du vælger den sidste løsning. Ved at få en professionel ingeniør til at udføre beregningerne, kan du være sikker på, at tilbygningens bærende konstruktioner opfylder de krav, der er til denne form for bygninger. De indgår i den statiske dokumentation, og de er vigtige at have styr på, hvis du vil have din tilbygning godkendt så hurtigt som muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top