Silovej 8 - 9900 Frederkshavn

Sparetips til at finde den helt rigtige seng

Sparetips til at finde den helt rigtige seng

Det kan være en virkelig dyr fornøjelse at købe en ny seng, men når vi tænker på, hvor meget tid af vores liv vi tilbringer i sengen, så er det penge godt givet ud. Når du skal finde en ny seng, er der mange modeller at vælge imellem. Skal du have en ekstra lang én af slagsen så find nogle af modellerne her.

Tre typer af senge
Der findes mange forskellige typer af senge på markedet. Indenfor hver type er der desuden et væld af senge at vælge imellem, så det er forståeligt, hvis det kan være svært at finde ud af, hvor du skal starte.
Nedenfor kan du læse lidt om forskellige typer af senge, hvilket måske kan være en hjælp til at komme i
gang. Husk også at der hos rigtig mange sengeforhandlere er mulighed for at prøve sengene i en periode, så du kan finde ud af, om sengen passer til dig.

  • Kontinentalsengen er kendetegnet ved dens tre komfortlag. Boxmadrassen nederst, springmadrassen i midten og topmadrassen yderst. Med denne konstruktion vil du opleve maksimal støtte igennem hele sengens konstruktion, og du vil dermed sikres en høj søvnkvalitet.
  • Med dens enkle opbygning er boxmadrassen et godt valg, når du vil have en lidt billigere sengeløsning – Uden at gå på kompromis med din søvn. En boxmadras består af fjedre og polstring, der er samlet med en ramme af møbeltekstil omkring. Mange boxmadrasser fås med ben og en særligt udvalgt topmadras, der bidrager til, at du ligger godt.
  • Hvis du ønsker en seng, som kan mere end ”blot” at være et vandret underlag, skal du kigge efter en elevationsseng. Denne seng kan køres op og ned i ofte både hovedenden og fodenden vha. en motor og fjernbetjening. Hermed kan du justere den ift., hvordan du ønsker at ligge. Du kan også justere den ift. at løfte ryggen, når du ligger med en god bog i sengen. Eller måske ønsker du at have dine ben hævet, mens du sover?

Overvej hvad sengen skal kunne
Hvis du har svært ved at vælge typen af seng, så kan set være en god idé at overveje, hvad sengen skal
kunne. Skal der f.eks. være plads til hele familien: To voksne og måske et antal børn som kan tænkes at
komme på besøg i løbet af natten. Eller er sengen kun til dig?

Du kan også overveje, om det vil være en fordel, hvis din soveposition kan indstilles. For nogen hjælper det på deres søvn at kunne hæve hovedet eller fødderne. Det kan jo også være, at sengen skal bruges til at se fjernsyn i soveværelset (selvom det ikke skulle være befordrende for en god søvn). Hvis intet af dette er tilfældet, får du måske mere for dine penge med en boxmadras eller kontinentalseng sammenlignet med en elevationsseng.

Slutteligt er der spørgsmålet om at prøve sengen af. Mange ser nok stadig det at prøve en seng af i en butik som den eneste rigtige løsning. Bemærk dog at mange internetbaserede sengeforhandlere i dag tilbyder endda meget lange prøveperioder. Her kan du få sengen hjem og prøve den af i eget soveværelse gennem ganske mange dage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top