Silovej 8 - 9900 Frederkshavn

Spar på energien med isolerede vinduer

Spar på energien med isolerede vinduer

Der kan være mange incitamenter for at ville spare på energien. Og for rigtig mange af danskerne er det ikke bare et økonomisk incitament, der gør, at vi foretager ændringer på vores bolig og i vores dagligdag. Bæredygtighed og klimaforandringer gør nemlig, at der hver dag er flere og flere, der ønsker at gøre, hvad de kan, for at yde deres bedste for miljøet.

Men for de fleste af os er effekten af vores gerninger minimal og aldrig helt så effektiv, som vi måske havde håbet. Og det kan være svært at gennemskue, hvordan man sikrer den bedst mulige løsning, hvis man har et ønske om, at man gerne ville gøre noget ekstra.

I artiklen her kigger vi ind i, hvor meget man i forhold til energiforbruget kan spare, hvis man vælger isolerede vinduer. Læs med videre, og bliv klogere på din egen indvirkning på energiforbruget – samt hvor meget du kan gøre blot ved at skifte vinduer.

Spar mellem 120-200 kr. årligt pr. m2

Det er ikke for sjovt, at man som entreprenør eller bygningskonstruktør anbefaler isolerede termoruder, når man skal renovere sit gamle hus eller bygge nyt. For der er faktisk en betragtelig økonomisk og miljømæssig gevinst ved netop dette. 

Ifølge Bolius kan man nemlig spare mellem 120-200 kr. pr. m2 med nye termoruder, hvis man ellers ville have valgt 1-glas-vinduer eller termoruder, der er mere end 10 år gamle. Det er mange penge, og selvom en løsning med termoruder også er dyrere at få installeret, er det altså ret hurtigt tjent hjem i en almindelig bolig. Og til sammenligning kan man jo med en besparelse i denne størrelsesorden faktisk få en ekstra vinduesvask hver måned.

Ser man besparelsen i en miljømæssig sammenhæng, er energibesparelsen så betragtelig, at man faktisk i nogle hjem kan opnå en halvering af sit energiforbrug. Og hvis man ikke tidligere havde overvejet at skifte sine vinduer, kan det altså være den løsning, der gør, at man gør en reel forskel. 

Andre isoleringsmuligheder

Foruden de isolerede termoruder kan man ligeledes overveje, hvorvidt man måske også har et isoleringsbehov i andre dele af sin bolig. Og her er især vægisolering, tagisolering og dørisolering ideel, hvis man ønsker en øget energibesparelse.

For selvom isolering af vægge, døre og tag tvivlsomt er lige så effektiv en løsning som vinduesisolering, kan det alligevel være med til at gøre en forskel i den større sammenhæng. Og har man selv et større hus, er det ikke helt så uvæsentligt alligevel. 

Er man dog helt på bar bund, i forhold til hvilke løsningsmodeller der fungerer bedst, kan man altid overveje at alliere sig med en energiingeniør. De har nemlig til opgave at beregne den mulige energibesparelse ud fra isoleringsværdien – og hvis der er nogen, der kan afgøre, hvorvidt det er en god idé at vælge en given isoleringsløsning, der er unægtelig dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top