Silovej 8 - 9900 Frederkshavn

Solceller – den miljørigtige måde at spare (og måske tjene) penge på

Solceller – den miljørigtige måde at spare (og måske tjene) penge på

Der er mange fordele ved at få installeret solceller på sit tag, som eksempelvis at løsningen er miljøvenlig, og at du sparer penge på strøm. Der er dog også den store fordel, at du faktisk kan tjene penge på at have solceller på taget. Her kan du læse lidt mere om, hvad solceller er, og hvilke fordele der er ved at investere i dem.

Hvad er solceller?

Solceller producerer elektricitet og kan omdanne op til 20 % af solens stråler til energi. Der findes mange forskellige varianter af solceller, men de kommer typisk i moduler på mellem 36 til 72 solceller. Fælles for alle solceller er, at de er miljøvenlige, da de ikke forurener. Modulerne med solceller placeres steder på huset, som er særligt udsat for sol som eksempelvis taget eller husets facade, så at de kan absorbere så meget sollys som muligt.

Overskydende strøm

Da der forekommer mest sol i dagtimerne, er det også på dette tidspunkt af dagen, at solcellerne producerer mest strøm, men det er også som oftest i dagtimerne, at man ikke er hjemme, og dermed bliver der ikke brugt nogen strøm. Det vil altså sige, at der er en masse strøm, som faktisk går til spilde, da der på nuværende tidspunkt ikke er blevet opfundet en løsning, som gør det muligt at ’gemme’ den producerede strøm. Det siger sig selv, at det ville være en enorm fordel, hvis man havde mulighed for at gemme den strøm, som solcellerne producerer, mens man ikke er hjemme, så at man kan bruge strømmen, når man så er hjemme. Det man til gengæld kan gøre er at sælge sin overskydende strøm. Det vil altså sige at ved at sælge sin strøm på elmarkedet, kan man faktisk tjene penge på den strøm, som solcellerne producerer, og som man ikke selv kan bruge. Det løber op i en pæn sum i løbet af solcelleanlæggets levetid, så det er helt sikkert noget, der er værd at overveje at få sat i stand, hvis man har investeret i eller overvejer at investere i et solelleanlæg. 

Fordele ved solceller

Som sagt så kan man spare en del penge på strøm ved at investere i solceller, man kan endda tjene penge på sin overskydende strøm, og så er solceller en miljørigtig løsning. Det er faktisk estimeret, at 10 kvm solceller gør, at man kan spare omtrent et halvt ton CO2 om året, hvilket må siges at være en hel del. Så går man meget op i at passe på miljøet, så er der god grund til at overveje at investere i solceller til sit tag. Solceller behøver ikke vedligeholdes på nogen måder, og designet af modulerne gør, at de ikke går ind og ødelægger husets udtryk men faktisk nemt og elegant kan gøres til en del af husets arkitektur. Solcellerne afgiver heller ingen støj, så der er næsten ingen måder, hvorpå du kan blive generet af at have solcellerne installeret. Der er en del omkostninger ved at skulle have modulerne med solceller installeret, men solcelleanlæg har en levetid på omtrent 25 år, hvilket gør, at det sagtens kan betale sig at få dem installeret trods installationsomkostningerne. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top