Silovej 8 - 9900 Frederkshavn

Skift til pillefyr og spar penge

Skift til pillefyr og spar penge

Har du elvarme eller oliefyr? Så er du sikkert træt af at dine penge går op i røg. Derfor kan du med fordel overveje at erstattet elradiatorerne eller oliefyret med en varmepumpe eller et pillefyr. I dette indlæg skal vi se på fordelene ved et pillefyr, og se lidt nærmere på, hvad du kan spare ved at fyre med træpiller.

Et pillefyr, eller træpillefyr som det jo egentlig hedder, bruger træpiller som brændsel. Det kræver derfor et lager af træpiller, som pillefyret kan bruge. Pillefyret er oplagt til erstatning af især oliefyr, da det både giver en stor besparelse, og ofte kan kobles forholdsvis let ind på husets eksisterende varmeanlæg.

Hvor meget kan man spare ved at fyre med træpiller?

Besparelsen afhænger meget af pillefyrets virkningsgrad, og selvfølgelig prisen på træpiller samt olieprisen. Jo højere oliepris, jo mere er der ved at spare på at opsætte et pillefyr.

Herunder finder du en beregner, hvor du kan se, hvad du kan spare ved at skifte til træpiller:

Bruger du eksempelvis 2500 l fyringsolie, vil du skulle bruge 5t træpiller. Det giver en besparelse på ca. 15.000 kr årligt.

Da en installation af pillefyr kan koste fra 20.000 kr op og, vil det altså give en tilbagebetalingstid på fra 2 år eller mere. Du har altså forholdsvis hurtigt tjent pengene hjem igen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top