Silovej 8 - 9900 Frederkshavn

Hulmursisolering

Hulmursisolering er et af de steder, hvor der kan være ret meget at spare på varmeregningen – og er der ikke isoleret i hulmuren i forvejen, kan efterisolering af hulmuren tjenes hjem på meget få år. Så er du i tvivl om, hvorvidt der er hulmursisoleret, er det med at få det tjekket og isoleret, hvis det viser sig at din hulmur er tom.

hulmursisolering

Hulmursisolering foregår ved, at man enten udtager enkelte mursten – eller borer huller i fugerne med mellemrum. Oftest skal man udtage en sten i top og bund af muren, og det skal gøres for hver meter til halvanden. I bunden af muren skal mellemrummet være ca. 1 meter, og i toppen kan man nøjes med 1,5 meter mellem hullerne – og selvfølgelig mellem hvert vindue.

Få 3 tilbud på hulmursisolering

Overvejer du at få hulmursisoleret din bolig? Så kan du frit og uforpligtende få 3 tilbud fra håndværkere på hulmursisolering. Energimester samarbejder med 3byggetilbud.dk om håndværkertilbud.

Giv mig 3 gode tilbud

Når der er udtaget sten eller lavet huller i fugerne, stikker man blæseslangens mundstykke ind i muren, og blæser isoleringsmaterialet ind i væggen.

Inden arbejdet udføres, skal der selvfølgelig laves undersøgelser for at konkludere, om det overhovedet er nødvendigt – eller muligt – at indblæse isoleringsmateriale i hulmuren.

Så meget kan du spare ved hulmursisolering

Hvor meget du sparer, afhænger af prisen på varme, og hvor stort et areal der efterisoleres. Når du beregner din besparelse, skal du bruge det isolerede vægareal, og ikke boligens areal. Du finder det ved at gange murens højde med dens længde ved jorden – men husk at fratrække arealet af døre og vinduer. I beregningen herunder har vi taget udgangspunkt i et parcelhus på 120m² – med et murareal på 80m².

Ovenstående beregning af besparelsen ved hulmursisolering er vejledende. Besparelsen afhænger nemlig af vejret, prisen på varme og din varmekildes virkningsgrad. Besparelsen i kWh/år er baseret på Teknologisk Instituts standardværdikatalog.

Prisen afhænger selvsagt af, hvor stort et areal der skal isoleres. Priserne ligger typisk mellem 10-20.000 for almindelige parcelhuse. Da en stor del af prisen udgøres af arbejdsløn, afhænger prisen også af, hvor i landet du bor. Det er dyrere at få hulsmursisoleret i København, end det er i Aalborg, simpelthen pga. højere arbejdsløn i hovedstadsområdet. Læs mere om priser på hulmursisolering hos altombyg.dk

Vil du gerne kende prisen, kan du få et uforpligtende tilbud, blandt andet hos 3byggetilbud.dk. Så er det let at vurdere hvor god en investering det vil være at hulmursisolere.

Det er en god ide at få flere priser på hulmursisolering!

Inden du bestiller hulmursisolering, er det en rigtig god ide at indhente flere tilbud på hulmursisolering. Du kan blandt andet benytte hjemmesiden 3byggetilbud.dk – Her kan du indsende din opgave, og få tilbud fra 3 forskellige leverandører. Husk at vælge en leverandør, som er medlem af en garantiordning, som eksempelvis Dansk Håndværk eller lignende garantiordninger.

Få 3 tilbud på hulmursisolering

Overvejer du at få hulmursisoleret din bolig? Så kan du frit og uforpligtende få 3 tilbud fra håndværkere på hulmursisolering. Energimester samarbejder med 3byggetilbud.dk om håndværkertilbud.

Giv mig 3 gode tilbud

Kan man få energitilskud til hulmursisolering?

Der gives tilskud til energibesparende tiltag. Hvor meget du kan få i tilskud, afhænger af hvilket energiselskab du kontakter. Typisk ligger energitilskuddet på omkring 25-30 øre pr. sparet kWh/år. For at få energitilskud kræves det, at du har fået en forhåndsgodkendelse inden arbejdet går i gang. Overvejer du at hulmursisolere, er det derfor en god ide at kontakte dit energiselskab, og høre nærmere om mulighederne for energitilskud. Typisk kan du få et tilskud på nogle tusinde kroner. Det er afhængigt af, hvor stort et areal der hulmursisoleres.

OBS: Energitilskud til hulmursisolering gives ikke i en 3 måneders periode, startende fra 22. marts 2017. Læs mere her.

Hvilke materialer bruges til hulmursisolering?

Det er luften i muren der isolerer. Derfor er det vigtigt, at der er så lidt materiale, og så meget luft i muren som muligt. Derfor bruges materialer, der er meget lette. Til hulmure anvendes materialer i granuleret form, så de kan blæses eller hældes ind i muren. Den mest anvendte metode er indblæsning, hvor man blæser granulatet ind med en kompressor.

De mest anvendte isolationsmaterialer i dag er mineraluld og papiruld. Papiruld er fremstillet af avispapir, som er tilsat flammehæmmende midler, og midler som beskytter mod svamp, mug og skimmel. Papiruld er fuldt anvendeligt til isolering af hulmure. Dog skal man være opmærksom, hvis der er meget fugt – eksempelvis hvis der mangler sokkelpap eller formuren er utæt. I sådanne tilfælde skal man overveje andre materialer, der bedre kan klare fugt i store mængder.

I princippet kan du godt selv isolere din hulmur. Det er hos flere isolationsfirmaer muligt at leje en isoleringsmaskine til indblæsning af granulat i hulmuren. Men Gør Det Selv Hulmursisolering kræver, at du har forståelse for processen, og hvordan du får det bedste resultat.

Derfor anbefaler vi, at du kontakter en professionel isolatør til at udføre arbejdet. Husk at du kan få fradrag for arbejdsløn via. håndværkerfradraget, og energitilskud til efterisolering.

Hvordan kan man se, om man har hulmursisolering?

De fleste huse, opført siden 1920, er bygget med hulmur. En af de nemmeste metoder til at vurdere, om man har en hulmur, er ved at måle tykkelsen på muren. Det kan eksempelvis gøres i en døråbning. Hvis muren er tykkere end 24 cm, har du højst sandsynligt en hulmur. Du kan også se på husets tegninger. Hvis ydermurene er tegnet som tre lag, er der hulmur.

Du kan også bore et hul gennem den yderste mur. Mærk boret 11 cm. inde. Så ved du hvor langt du skal bore. Du vil eventuelt kunne mærke, når boret trænger igennem den yderste mur. Med et stykke ståltråd kan du nu måle hvor langt der er ind til indermuren, og derved finde hulrummets tykkelse. Hvis du bøjer det yderste af ståltråden som en krog, vil du også kunne se, om du allerede har hulmursisoleret – hvis der følger lidt isoleringsmateriale med ud, når du trækker ståltråden ud igen.

Ud over metoden med at putte et stykke ståltråd ind, er der andre metoder til at tjekke, om man har hulmursisolering:

  • Termografisk undersøgelse – Med et termografikamera kan man se, om der er isolering i muren.
  • Endoskopundersøgelse – Et endoskopkamera er et kamera på en lang hals, som kan stikkes ind i hullet. Lidt som et kamera til kikkertundersøgelse.
  • Tag en mursten ud – Fjern fugen omkring en sten, og tag den ud. Så er det nemt at se, om der er isolering.

Vil du være helt sikker på at få den rigtige pris, får du her fire gode råd, inden du bestiller isolering af dine ydermure:

  • Få flere tilbud – Brug eksempelvis 3byggetilbud.dk
  • Vælg leverandører der er med i garantiordning
  • Få eventuelt termograferet huset for at afklare behovet
  • Brug en uvildig rådgiver både før og efter

Ved at få flere tilbud, kan du sikre dig, at du ikke kommer til at betale mere end højst nødvendigt for opgaven. Samtidig kan det være en rigtig god ide, at anvende en uvildig rådgiver både før og efter. Før opgavestart kan den uvildige rådgiver hjælpe med at vurdere, om det overhovedet er nødvendigt at isolere – og bagefter kan han sikre, at arbejdet er udført korrekt.

Få 3 tilbud på hulmursisolering

Overvejer du at få hulmursisoleret din bolig? Så kan du frit og uforpligtende få 3 tilbud fra håndværkere på hulmursisolering. Energimester samarbejder med 3byggetilbud.dk om håndværkertilbud.

Giv mig 3 gode tilbud

Back to top