Silovej 8 - 9900 Frederkshavn

Sådan vedligeholder du dit trægulv

Sådan vedligeholder du dit trægulv

Når du har et trægulv, kræver det en vis vedligeholdelse med tiden. Det er nødvendigt for at forlænge levetiden. Derudover kan det også gøre en stor forskel rent udseendemæssigt. Der er dog flere forskellige måder, du kan vedligeholde dit trægulv på. I dette indlæg giver vi dig inspiration til, hvordan du kan vedligeholde dit trægulv.

Vælg den rigtige overfladebehandling alt efter trægulvstype

Når du skal have et trægulv, er der mulighed for at vælge imellem flere forskellige typer af trægulve. Dit valg af trægulv påvirker også dine muligheder, når det kommer til overfladebehandling.

Det er som udgangspunkt en fordel at give dit trægulv en overfladebehandling. Det er nemlig med til at forlænge levetiden på dit trægulv. Derudover er det også med til at gøre den daglige rengøring lettere. Det kan derfor klart anbefales, at du giver det en overfladebehandling.

Har du et trægulv af massive brædder, skal du tage højde for, om det er ubehandlet eller behandlet. Er det ubehandlet kan du vælge den overfladebehandling, du ønsker. Er det allerede behandlet, skal du følge producentens anvisninger.

Ved lamelgulve kan det være en fordel at give det en omgang lak. De har nemlig typisk fået en overfladebehandling. Lakken vil gå ind og give en bedre holdbarhed.

Tag højde for trægulvets træsort

Når du skal give dit trægulv en overfladebehandling, skal du huske at tage højde for, hvilken træsort dit trægulv er lavet af. Der er nogle træsorter, hvor du kan bruge langt de fleste overfladebehandlinger. Har du et fyr eller grangulv, kan du for eksempel bruge lak, lud, voks, sæbe eller olie til at overfladebehandle gulvet med.

En tommelfingerregel er, at voks og olie er gode løsninger til de eksotiske træsorter såsom mahogni eller teaktræ. Det er nemlig med til at fremhæve de mørke toner i træet. Derudover giver det også en mere varm nuance til trægulvet.

Har du forskellige trægulve i hjemmet med forskellige træsorter, kan det være en fordel med en overfladebehandling, der er ens overalt. Det kan nemlig gøre det lidt nemmere for dig, når det er tid til at give gulvene en overfladebehandling.

En overfladebehandling, du kan bruge til alle gulve, er natursæbe. Det kan derfor være en rigtig god overfladebehandling at have stående til dine gulve. Når du har et trægulv, er der derfor ikke kun én type overfladebehandling, du kan vælge. Du skal derfor gøre dig nogle overvejelser om, hvad det er behandlingen skal gøre for dit gulv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top