Silovej 8 - 9900 Frederkshavn

Sådan kan håndværkere hjælpe dig med at reducere dit forbrug

Sådan kan håndværkere hjælpe dig med at reducere dit forbrug

Der er mange måder, hvorpå du kan energioptimere dit hjem, så du reducerer dit forbrug. Noget kan du foretage på egen hånd, mens andet kræver en håndværker. Se her, hvordan håndværkeren kan hjælpe med at reducere dit forbrug.

Selvom det koster penge her og nu, når du hyrer en håndværker, vil du i langt de fleste tilfælde kunne spare penge på dit forbrug, hvis formålet er energireducering på den ene eller anden måde. Samtidig vil det forhøje værdien af din bolig, så du kan få mere ved et eventuelt salg.

Herunder får du et overblik over mulige tiltag, du kan få din håndværker til at hjælpe dig med, hvis du vil spare penge på både varme- og elregningen. Vær opmærksom på, at du kan gøre brug af håndværkerfradraget, hvis der er tale om reparationer eller forbedringer, der er med til at gøre dit hjem mere energivenligt.

Få monteret energirigtige vinduer

De fleste hjem, der er bygget før 70’erne, har vinduer, som ikke just er energivenlige, medmindre de naturligvis er blevet renoveret. Det skyldes, at der i nyere tid er kommet højere krav til vinduerne i dit hus, der skal byde på en højere isoleringsevne, end det var tilfældet før i tiden.

Hvis du bor i en bolig, der ikke har energivenlige vinduer, vil du typisk kunne spare helt op mod en tredjedel af din samlede varmeregning blot ved at skifte vinduerne. Tag en snak med din lokale glarmester, hvis du er i tvivl om, hvad der er den bedste løsning i din situation. 

Efterisolering af huset

Hvis dit hus er af ældre dato, er det en god idé at få det efterisoleret. Du kan med fordel gøre det samtidig med, at du får lagt nyt tag, da det typisk er på loftet, der mangler isolering. Varmen stiger til vejrs, hvorfor du kan reducere dit varmeforbrug radikalt, hvis du får efterisoleret dit loft.

El-sparepumpe

De cirkulationspumper, der er i varmeanlæg, og andre pumper, der har til formål at sikre, at der er varmt vand, når du åbner for din vandhane, er ofte ikke tilpasset det behov, der er i husstanden. I andre tilfælde er de blot ineffektive, hvilket betyder, at dit forbrug er unødvendigt stort.

Er det tilfældet, vil de bruge langt mere el end egentligt nødvendigt. Derfor kan du spare mange penge ved at få udskiftet din gamle pumpe med en energieffektiv el-sparepumpe, der matcher dit behov. Du kan med fordel få et elektrikertilbud fra flere virksomheder, hvis du vil spare penge.

Få monteret et pillefyr

Med et pillefyr kan du spare mange penge på varme, fordi du ikke anvender fossilt brændstof til opvarmning. I stedet bruger du træpiller, der er et miljøvenligt alternativ. Samtidig er det langt billigere end andre varmekilder, der kan koste helt op til 70 % mere sammenlignet med at fyre med træpiller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top