Silovej 8 - 9900 Frederkshavn

Sådan gør du dit hus mere energieffektivt

Sådan gør du dit hus mere energieffektivt

Dette indhold er sponsoreret

Der er mange ting, du kan gøre, for at gøre dit hus mere energieffektivt. Du kan f.eks. isolere bedre, skifte til LED-pærer eller investere i solceller. Hvis du vil have et hus, der både er energieffektivt og komfortabelt at bo i, så er det en god idé at starte med at isolere bedre. Isolering er den nemmeste og billigste måde at reducere din varmeregning på.

Få energivejledning fra professionelle

En energivejledning er en vejledning, der viser dig, hvordan du kan spare energi i din bolig. Hos Fjordens El tilbyder de denne vejledning, hvilket kan være en god idé, hvis du gerne vil have et overblik over, hvor meget energi du bruger i din bolig. En energivejledning tager typisk udgangspunkt i en gennemgang af din boligs opvarmningssystemer og installationer, samt dine vaner omkring brugen af el, varme og vand. På baggrund af denne gennemgang vil du få konkrete råd til, hvordan du kan optimere din boligs energiforbrug. 

Gode råd til at spare energi i hjemmet

Der er mange ting, man kan gøre for at spare energi i hjemmet, og det behøver ikke at være svært eller at kræve en stor investering. For det første så er det en god idé at tjekke ens installationer og el-apparater, da der ofte kan være utætheder eller fejl på dem, som man ikke lige opdager. Dette kan have en stor indflydelse på ens forbrug af energi, og derfor er det vigtigt at få rettet op på disse fejl. Yderligere så er det også en god idé at skifte alle ens pærer ud med LED-pærer, da de bruger meget mindre energi end almindelige glødepærer. Dette vil typisk kunne spare dig for flere hundrede kroner om året, hvilket jo ikke er helt ringe. Endelig så kan det også være en god idé at investere i nogle varmepumper, eller anden form for energieffektiv opvarmning, til din bolig.

Hvilke energibesparende foranstaltninger er mest effektive?

Der er mange energibesparende foranstaltninger, der kan være effektive. Nogle af de mest effektive foranstaltninger omfatter følgende:

– At isolere hjemmet ordentligt. Dette kan gøres ved at få bedre isolering i loftet, væggene og gulvet. 
– At udskifte gamle og ineffektive apparater med nye og mere energieffektive modeller.
– At udskifte gamle og ineffektive pærer med nye LED-pærer, der bruger meget mindre energi.
– At sikre, at varmeanlægget er indstillet korrekt, så det ikke bruger unødvendig energi.

Der er altså mange effektive ting, du kan gøre for at spare energi i din bolig, og dermed også penge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top