Silovej 8 - 9900 Frederkshavn

Sådan finder du et energivenligt hus

Sådan finder du et energivenligt hus

Dette indhold er sponsoreret

De seneste par år er energivenlige huse blevet mere og mere populære på boligmarkedet, og det er der flere grunde til. For det første så fylder miljødebatten mere i medierne. Det betyder også, at der er større fokus på, hvordan man selv kan leve mere miljøbevidst. Derudover så bliver energi også dyrere og dyrere. Boligkøb af energivenlige huse er derfor ikke kun en investering, der er god for miljøet. Det er også en smart økonomisk investering, der kan hjælpe en til at spare penge på længere sigt. 

Nybygget hus

Det er ikke altid nemt at vide, hvad man skal lede efter, hvis man gerne vil have et energivenligt hus. En hovedregel er dog: Jo nyere, des bedre. De fleste huse, der bliver bygget i dag, er nemlig bygget med energivenlige løsninger. Det vil sige, at man har tænkt ind i konstruktionen, hvordan huset kan bruge mindst mulig energi. Derudover så er gamle huse også ofte mere utætte, og man bruger derfor mere energi på at skulle opvarme dem. Hvis man derfor vil være helt sikker på at købe et energivenligt hus, er det en god idé at kigge efter nybyggede huse, da man kan være relativt sikker på, at de er energivenlige.

Nyrenoverede huse

Hvis nybyggede huse ikke er ens stil, og man godt kunne tænke sig et ældre hus, så kan det også sagtens lade sig gøre. Det kræver bare, at man enten selv er klar til at lave en større renovering af huset, så det kan blive energivenligt, eller at det allerede er renoveret. Man kan sagtens renovere et ældre hus, så det bliver energivenligt. Men det kræver både tid og penge, som man skal være klar til at bruge på det. Men ofte er ældre huse også billigere i købspris, så tænk det ind i budgettet allerede, når du forhandler om boligens pris. Hvis man ikke er klar til det, men stadig gerne vil have et ældre hus, er det en god idé at kigge efter ældre huse, der er totalt renoveret i forvejen. 

Energivenlige løsninger

Hvis man gerne vil være helt igennem energivenlig i sit huskøb, så er det smart at kigge efter energivenlig løsninger i huset. En energivenlig løsning i et hus kan for eksempel være, at der er installeret solceller til huset, så huset er selvforsynende strømmæssigt. Derudover kan man også se på, hvilke andre måder som huset får strøm på. Det er for eksempel også meget energivenligt, hvis huset får sin strøm fra vindmøller eller andre energivenlige kilder. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top