Silovej 8 - 9900 Frederkshavn

Reducér dit elforbrug med smart home

Reducér dit elforbrug med smart home

Med de priser, vi i dag har for el, vil de fleste rigtig gerne spare lidt på deres strøm og varme. Ved at bruge smart home kan du faktisk bruge 30-40% mindre energi, hvis det er sat rigtig op og bruges optimalt. Derfor kan det godt betale sig at investere i smart home produkter, så du nemt og optimalt kan spare lidt penge på din el- og varmeregninger. 

Når først du har sat smart home produkterne op og automatiseret dem, er de rigtig nemme at bruge – og kan endda køre automatisk. På denne måde skal du ikke huske på at slukke forskellige stikkontakter, pumper eller lignende. 

Lyset kan oftest simpelt styres med disse automatiseringer og du kan som regel kode det hele fra din app på telefonen. Du kan blandt andet kigge på Verisure alarmen, stikkontakter fra IKEA, Philips Hue, Google Nest og andre, som du simpelt kan sætte op uden at have en elektriker-uddannelse eller skal være programmør. Deres apps guider dig til et område med automatiseringer og her skal du blot udfylde hvornår eller hvordan produkterne skal tænde og slukke. 

Philips Hue har blandt andet både smart plugs og pære. Med disse kan du igennem en app tjekke, at du har husket at slukke for diverse lys og kontakter. Hvis du har glemt nogle, kan du også slukke dem igennem appen. Du kan derfor nemt sørge for at du ikke bruger el, når du ikke er hjemme alligevel – eller hvis du har lagt dig i sengen og ikke gider at stå op. Derudover kan du også automatisere, hvornår lyset eller stikket skal tænde og slukke. Det vil sige, at du kan sørge for at det tænder på et bestemt tidpunkt og slukker på et tidspunkt. På denne måde skal du ikke en gang huske at tjekke appen for at sikre dig, at du har slukket for alle elektriske apparater.

Eksempelvis kan du programmere en smartkontakt, som hører med i en alarmpakke fra Verisure til at slukke din cirkulationspumpe. Når du slår alarmen til slukker cirkulationspumpen. Når du er hjemme og frakobler alarmen slår cirkulationspumpen til igen. Derudover skal den også kodes til at være slukket om natten fra eksempelvis klokken 24:00 til 6:30 næste dag, når alarmen er frakoblet. Det kan også være du har alarmen tilkoblet om natten – hvor du så ikke behøver at kode den for at slukket pumpen. 

Der er mange forskellige smart home produkter fra forskellige mærker, der kan hjælpe dig med at spare lidt penge på din elregning. Det smarte ved de forskellige smart belysning er også, at du ofte kan styre lysstyrken og farven på lyset. Du kan derfor nemt skifte dit lys til blåt, hvis du vil have det, eller skrue ned for lysstyrken. Vil du starte ud med de lidt billigere udgaver, kan du med fordel bruge smart belysning fra IKEA. 

Uanset hvilke smart home produkter du ender med at købe, så kommer der med garanti en lille besparelse på din elregning – som bliver til mange penge i længden. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top