Silovej 8 - 9900 Frederkshavn

Omfangsdræn holder dit hus tørt!

Omfangsdræn holder dit hus tørt!

Med installering af omfangsdræn omkring dit hus, kan du langt nemmere holde din kælder / sokkel tør. Fugt holdes på afstand fra indtrængen i huset.

Det kan være en bekostelig ombygning at skal i gang med og det kræver du har de rigtig forhold i jorden til at lede vandet væk via omfangsdrænene.

Du kan tænke omfangsdrænet som en nedgravet tagrende, som i bund og grund leder vandet væk fra din kælder, sokkel mv. Omfangsdræn er enormt effektive selvom du ingen kælder har. Det kan stadig hjælpe med til at du ikke får fugtindtrængen i din sokkel.

Hvad koster etablering af omfangsdræn?
I 2018 er der lavet en undersøgelse, som viser at det koster et sted mellem 6.000 og 11.000 kr. at etablerer omfangsdrænet, alt efter jordforholdene og hvor tæt på kloakker eller faskiner som du kan lede vandet hen til.

Hvorfor eller hvornår er omfangsdrænet en god løsning?
Hvis du ser tegn på at din sokkel, kældervægge eller vægge optager fugt, bør du kraftigt overveje om vandet ledes væk fra din husmur eller ligger op af muren. Her skal der etableres omfangsdræn, for at du kan lede vandet væk og komme fugten til livs.
Har ud lerjord omkring / op til din sokkel er det helt klar en fordel straks at gå i gang med omfangsdrænet. Lerjorden skal graves væk rundt om soklen og du etablerer omfangsdrænet. Har du sand omrking huset ledes vandet hurtigt væk som havde du et omfangsdræn, så her bør dette ikke være nødvendigt. Du vil kunne få et entreprenør eller kloakfirma til at give en pris på at få dette etableret, så du er sikker på et få den helt rigtige løsning.

Hvad kan du gøre for at etablerer omfangsdræn?
Det er ikke et gør-det-selv-arbejde at få lavet et omfangsdræn.
Omfangsdrænet skal tilkøbles kloaknettet og derfor skal du have en autoriseret kloakmester til at lave omfnagsdrænet for dig.
Der hvor du kan spare penge er på gravearbejdet. Hele udgravning omkring din sokkel / kælder kan du selv klarer men selve drænet skal laves af aut. kloakmestre / entreprenør.

Du skal også huske at få indsendt en ansøgning til din kommune inden etableringen af omfangsdrænet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top