Silovej 8 - 9900 Frederkshavn

Lys dit hjem op med god belysning og stearinlys

Lys dit hjem op med god belysning og stearinlys

Hvad koster 1 kWh

Vi kender alle til følelsen, hvor efteråret og vinteren sniger sig langsomt ind på os, og snart bliver det mørkt allerede klokken fem om eftermiddagen. Det vil sige, at vi i vinterhalvåret benytter os rigtig meget af elektricitet og stearinlys. Vi vil give dig nogle råd til, hvordan du kan skabe en hyggebelysning med lamper og stearinlys. Danskerne er stadig storforbrugere af stearinlys til at skabe den berømte følelse af hygge. 

Hyggebelysning til vinterhalvåret 

Det begynder lige pludselig at blive mørkt uden for, og gadelygterne tændes tidligere og tidligere. Det betyder, at det bliver mørkere, og vores dagtimer bliver færre. Vi vil anbefale dig at finde noget hyggebelysning til indenfor, da det automatisk bliver mørkere indenfor, når solen ikke er med til at give lys ind ad vinduerne. Der kan hurtigt blive tændt for meget lys, så hele stuen pludseligt er lyst op, hvorfor vi vil foreslå en bordlampe, som du kan have stående i vindueskarmen, på en hylde eller på skænken. Derudover kan en gulvlampe også anbefales, da den – afhængig af størrelsen – kan afgive mere lys end en bordlampe. Den vil derfor kunne stå og lyse stuen op med en behagelig belysning, stadigvæk uden at der bliver for meget belysning. 

Hvis du alligevel synes, at en gulvlampe afgiver for meget lys, kan vi anbefale en lysdæmper til stikkontakten eller en lysdæmper, som du kan sætte direkte på ledningen. En anden – måske – lidt hyggeligere anbefaling er levende lys. Du kan finde alt til boligenher, så du kan sammensætte den bedste løsning til dig med fine lamper, der giver den rette belysning ved hjælp af eksempelvis en lysdæmperkontakt og smukke lysestager med gode stearinlys, som kan give en varm, hyggelig stemning i hjemmet. 

Udendørslamper kan være med til at give tryghed

Når det bliver mørkere, kan det være meget rart at finde de rigtige udendørslamper til indkørslen, haven eller måske ude på altanen, så du for eksempel kan se, hvem der kommer op ad din indkørsel. Vi vil foreslå dig, at du enten sætter udendørslamperne op med en censor, så de vil lyse op, hvis nogen kommer, eller have en indvendig stikkontakt, som du kan bruge til at indikere, at der er nogen hjemme. Med de rigtige udendørslamper kan du finde en smule mere tryghed i mørket, da det bliver lyst op ved hjælp af lamperne. En udendørs belysning kan også være med til at give en form for hygge, når vi ser på det indefra. Lamperne lyser de lidt triste gråvejrsfarver op med det gullige, varme skær. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top