Silovej 8 - 9900 Frederkshavn

LED: En investering der betaler sig

LED: En investering der betaler sig

Rigtig mange husejere bruger vældig meget tid på at finde ud af, hvordan de får det bedste lån – Eller hvor man skal investere sine penge for at få det højeste udbytte.

Rigtig mange sidder så og kigger på aktier, eller overvejer at investere i gamle traktorer – For dér må da være mange penge at tjene.

Men mange overser de mest indlysende steder: Nemlig på de små pengeslugere, der hiver penge op af lommen på dig hver eneste dag: Nemlig elapparater, varme og ikke mindst de lyskilder, som du har monteret i dit hus.

LED: Forretning på 50-150% om året

Hvis du ikke allerede har udskiftet pærerne i dine lamper med LED, er det på tide at komme i gang. Især hvis du bor i et af de mange huse, der har installeret mange halogenspots.

Fordelen ved LED er, at den bruger meget mindre strøm end traditionelle pærer. Så ofte vil udskiftningen have tjent sig hjem efter bare et enkelt år, selvom LED er dyrere i anskaffelse end en traditionel halogenpære.

LED har nemlig en meget højere levetid. Op til 10.000 timer, mod en halogenpæres ca. 1.000 timer.

Du finder LED i mange forskellige kvaliteter og prisklasser. Typisk får man også et bedre produkt, hvis man vælger en LED pære fra et af de kendte mærker, eksempelvis Osram. Med Osram led får du typisk bare et bedre produktsammenlignet med de billigere varianter, som du ofte finder i supermarkeder som REMA 1000 og Netto.

Det kræver en udskiftning fra halogen til LED

Inden du går ud og køber Osram pærer til hele huset, skal du sikre dig, at de kan bruges i din nuværende installation.

Du kan nemlig risikere, at du skal udskifte transformeren, hvis dine halogenpærer kører på lavvolt. Men er der tale om 230V halogenspots, så kan man købe særlige LED spots, hvor transformeren er indbygget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top