Silovej 8 - 9900 Frederkshavn

Invester dine penge i energibesparelser og få den bedste rente

Invester dine penge i energibesparelser og få den bedste rente

I disse lavrentetider kan det være svært at få noget der bare minder om positiv rente på sine investeringer. Men for en del husejere ligger der faktisk investeringer lige for, som kan give pengene mange gange igen. Nemlig investeringer i husets energianlæg og klimaskal.

Hvis man står med dilemmaet: Skal jeg investere 50.000 kr i aktier, eller skal jeg bruge pengene på min bolig, så er svaret ofte lige for: Ligger boligens isoleringsniveauer, vinduer, døre eller varmeanlægget ikke op til dagens standard bør du sætte pengene i energibesparelser, fremfor mere risikable investeringer i aktier. Først når der ikke kan gøres mere i boligen, kan man overveje andre muligheder for investering.

Her kan du investere dine penge

Nedenstående spareforslag er udarbejdet i samarbejde med Energiguiden.dk, der rådgiver om energibesparelser og energioptimering. Vi har her samlet en række forslag, som alle kan give et positivt afkast af din investering, og ofte med tilbagebetalingstider på under 10 år.

Varmeanlæg

 • Udskiftning af oliefyr eller ældre ikke-kondenserende gaskedel til:
  • Varmepumpe
  • Jordvarme
  • Kondenserende gaskedel
  • Pillefyr
  • Fjernvarme
 • Udskiftning af cirkulationspumper

Klimaskærm

 • Isolering af loftsarealer – er der under 100 mm kan det betale sig at isolere yderligere
 • Hulmursisolering
 • Udskiftning af ældre vinduer og døre

Det kan sjældent betale sig at isolere gulve, med mindre man kan isolere nedefra, eksempelvis fra krybekælder. Skal man renovere gulve ligger der også en besparelse i at øge isoleringen i gulvet.

Udover ovenstående emner kan man også overveje at opsætte solceller. Det er især en god ide, hvis man samtidig har opvarmning med varmepumpe. Skal man i gang med renovering og udskiftning af elradiatorer kan man overveje, om solceller kan være en god ide i samme ombæring.

Husk håndværkerfradrag og tilskud til energibesparelser

Står du overfor investeringer i dit hus, skal du huske, at du kan få tilskud til energibesparelser, og håndværkerfradrag for en del af udgifterne. Det hjælper med til at gøre investeringen mere rentabel, så det er bestemt værd at overveje. Håndværkerfradraget dækker investeringer i energibesparelser og klimatilpasninger. Det kan udgøre op til 12.000 kr pr. voksne beboer i husstanden, så ofte op til 24.000 kr om året for en familie med to voksne. Du kan læse mere om det her: Håndværkerfradrag hos enrgi.dk

Tilskud til energibesparelser gives af en række forsyningsselskaber og energivirksomheder. Formålet er at tilsikre investeringer i Co2 reduktion. Det gør selskaberne ved at give kontant tilskud til investeringer i eksempelvis udskiftning af kedel, isolering og andre energibesparende initiativer. Du kan læse mere om energitilskud hos Energikøb.dk.

Har du spørgsmål til energibesparelser som investering kan du stille dem i kommentarfeltet herunder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top