Silovej 8 - 9900 Frederkshavn

Hvilken slags foder skal min hund have?

Hvilken slags foder skal min hund have?

Der findes, hvad der føles som uendeligt mange slags hundefoder, som har forskellige formål og indhold. Det kan være meget svært at finde ud, af hvilken mulighed man skal vælge, når man står med en række vidt forskellige alternativer, og derfor kan du i denne artikel læse lidt om forskellene på diverse slags hundefoder, og hvad du specielt skal være opmærksom på.

Tørfoder eller vådfoder? 

Der er nogle fordele ved at vælge tørfoder frem for vådfoder, men det handler i virkeligheden om, hvad din hund foretrækker. Dog er forskellene mellem tørfoder og vådfoder alligevel værd at nævne.

Energiindholdet pr. 100 g. er højere i tørkost end i vådkost, da tørkost indeholder omtrent 7 – 8 % vand, mens vådfoder kan komme helt op og indeholde 85 % vand. Hvis du giver din hund tørkost, er det vigtigt, at den har adgang til masser af vand på grund af den lave vandprocent i kosten. Ved at give din hund tørkost, får hunden renset tænderne for tandsten, da foderet har en hård konsistent, hvilket også betyder, at dette ikke vil være tilfældet, hvis du giver din hund vådfoder. Et kødben kan også være med til at fjerne tandsten, men tygger hunden ofte på hårde ben, så slides tænderne hurtigere ned, og så kan der opstå risiko for tandskade. 

Skal jeg vælge økologisk foder?

At give din hund økologisk foder er skånsomt for miljøet, men det økologiske foder kan være fyldt med uhensigtsmæssige ingredienser som korn, majs og andet stivelse, som i sidste ende ikke er godt for din hund at indtage. Det er derfor ganske fornuftigt at købe økologisk hundefoder, da det er godt for vores miljø men vær opmærksom på at købe noget foder, som også samtidig er godt for din hund at indtage.  

Kan jeg lave mit eget hundefoder?

JA – det kan du sagtens. Ved at lave dit eget foder, er du altid sikker på, hvad din hund indtager. Det er dog meget vigtigt, at du på forhånd har sat dig ind i, hvad din hunds behov er, så at den via kosten får alle de næringsstoffer, den har brug for. Du skal ikke ubetinget gå efter opskrifter på hundefoder på nettet, da din hunds race, størrelse, aktivitetsniveau osv. har står indflydelse på den næringsbehov, og derfor er du ofte nødt til at regulere opskrifterne, så at de passer til lige netop din hunds behov. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top