Silovej 8 - 9900 Frederkshavn

Guide: Spar på energien i hjemmet

Guide: Spar på energien i hjemmet

Uden vi selv bemærker det, bruger vi usandsynligt meget energi i hverdagen i vores hjem. Det ender ud i regninger, vi ikke har lyst til at skulle betale, ligesom det heller ikke er godt for vores miljø.

Fem tommelfingerregler

Som det første kan du starte med at skifte dine sparepærer ud med LED-pærer. Det kan virke som en omkostning lige nu, men det er det ikke i det lange løb.

Der er rigtig mange fordele ved at bruge LED-pærer. For det første tænder de straks. De har altså en fuld lysstyrke med det samme, og derfor ingen opstartstid. For det andet har du nu også muligheden for at kunne dæmpe lyset eller skrue det op. LED-pærer sparer gevaldigt på strømmen, og derfor også energien.

Anden fingerregel er selvfølgelig, at du skal sørge for, at dit hus er ordentligt isoleret. Er det ikke det, så kan det trække, og du har derfor tendens til at skrue ekstra op for varmen og bruge mere af det end nødvendigt for at varme huset op.

efterisolering af loft

Som det tredje skal du spare på alt, hvad der hedder aircondition eller ventilatorer. I stedet kan gennemtræk og stor udluftning af huset hjælpe dig meget på de varme sommerdage.

Fjerde tommelfingerregel er lidt mere besværlig – men også ganske behjælpelig. Sørg for, at dit hus ligger i skygge. Hvis ikke det gør det, kan du plante nogle træer omkring, så solen i det mindste ikke står og bager lige på. Det er lidt i ledtog med tredje regel, men hjælper mindst lige så meget på besparelserne.

Som det femte og sidste kan du inddele dit hus i zoner, når det skal opvarmes. Du kan umuligt være alle steder på én gang, og derfor har du heller ikke behov for at varme hele huset op på én gang.

Omkostning eller investering?

Som det står skrevet her, sort på hvidt, kan det godt se ud til at være en større omkostning end en besparelse at ”spare” på energien. Men som vi ser det, er det altså ikke andet end en investering.

For det første kommer du langsigtet til at spare meget mere på energien og dermed også dine regninger. For det andet kommer energibesparelserne også til at gavne miljøet, som er under hårdt pres. Så ikke nok med at din pengepung bliver en smule tungere på længere sigt, så sikrer du også dig selv god samvittighed og et sikkert miljø for dine børnebørn, når de kommer til at skulle nyde vores planet.

Vi er klar over, at det kan være svært med sådan en omvæltning, og det kan måske være svært at finde rum i budgettet til at være mere energibesparende. En nem og sjov måde at tjene lidt ekstra til denne omvæltning kan være netspil. Her finder du spil og casino lige efter din smag. Med diverse bonuskoder har du også mulighed for at tjene lidt ekstra til kontoen. Find dine bonuskoder her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top