Silovej 8 - 9900 Frederkshavn

Guide: Skal huset renoveres? Sådan får du den bedste pris

Guide: Skal huset renoveres? Sådan får du den bedste pris

Projekt renovering af hus: Forny dit hjem til dit drømmehus og få mest muligt ud af det med disse simple råd. 

Nogle gange er det en nødvendighed med en gennemgribende renovering, hvis huset er godt og grundigt slidt. Det kan også være at du blot ønsker at få drømmehuset – et hus, som passer bedre til dig og din families ønsker og behov. 

Med en renovering af dit hjem kan du få en helt ny og forbedret bolig – du kan nu udnytte din boligs kvadratmeter bedre, så hele familien får mere plads at boltre jer på. Lige meget hvad, så koster en husrenovering penge, men det behøver jo ikke at koste en formue.

Guide: Spar penge på renovering af dit hus

Først skal du gøre op med dig selv hvor stor og omfattende en renovering du ønsker. Er det hele huset, udvendigt og indvendigt, koster det selvfølgeligt flere penge, end hvis det kun er en mindre renovering, du ønsker at foretage.

En mindre indvendig renovering og boligfornyelse kan også gøre underværker. Riv en væg ned, få en gulvafslibning, udskift dine vinduer, ind med nye møbler og lav smarte løsninger.

Du kan evt. kontakte en specialist i ombygning og istandsættelse såsom Nemovo, der rummer over flere afdelinger såsom tømrer, flytning, gulvservice og malerservice.

Planlægning

For at spare flest mulige penge bør du sætte dig ned, få skabt et overblik og lave en plan. Jo mere der er styr på økonomien fra start, jo bedre er du stillet. Sørg derfor for, at dit budget er gennemtænkt og gerne helt ned i detaljen – så undgår du mange overraskelser. 

Du bør dog lægge 20 – 25 % ekstra til side til uforudsete udgifter. Det kan nemlig være meget svært at forudse samtlige udgifter ved en renovering. 

Hvem skal du have hjælp af? 

En husrenovering er et stort projekt, og derfor bør du overveje at tage kontakt til forskellige fagfolk.

  • Din bank: Når du har lavet dit budget, skal du kontakte din bank så økonomien spiller.
  • Ingeniør: Skal du ændret noget på dit hus’ konstruktion, kan en ingeniør være ganske behjælpelig. 
  • Arkitekt: En arkitekt kan hjælpe dig med at danne et overblik over renoveringsprojektets omfang og komme med gode idéer og løsninger. 
  • Byggesagkyndig: Det kan være en god idé at få en byggesagkyndig ind over dit projekt, især hvis det er en omfattende renovering, der kræver håndværkere.

Byggetilladelse og forsikring

Få styr på om dit renoveringsprojekt kræver en byggetilladelse. Det afhænger af din bolig, hvad du skal have foretaget, og om du tilføjer flere kvadratmeter til huset.

De fleste husrenoveringer forlanger ikke en godkendelse fra kommunen, men det er godt at være på den sikre side!

Det er vigtigt, at du kontakter dit forsikringsselskab, inden du påbegynder dit projekt. De kan hjælpe dig med hvilke forsikringer, du skal have ændret, og/eller om du skal have tegnet en ny. 

Gør det selv eller få håndværkerhjælp

Der kan være mange penge at spare ved at gøre det selv, men overvej hvor meget du selv kan gøre. Indhent tilbud og sammenlign priser fra forskellige håndværkerfirmaer, hvis du beslutter dig for at gå den vej.
NB! Find ud af om du kan bo i huset mens renoveringen står på – er det ikke muligt, vil det selvfølgelig koste nogle penge, hvis ikke I kan bo ved familie eller venner. Der findes dog mange forskellige løsninger, hvor der er penge at hente, så det er værd at undersøge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top