Silovej 8 - 9900 Frederkshavn

Få energitilskud i 2020

Få energitilskud i 2020

Går man og overvejer at energirenovere sin bolig, så er der nu en rigtig god grund til endelig at komme i gang. Der er nemlig i 2020 blevet afsat hele 245 millioner kroner til energiforbedringer i blandt andet huse og lejligheder, hvilket betyder, at danske boligejere kan få store tilskud til at gøre deres bolig mere klimavenlig. Initiativet har til formål at bidrage til Danmarks overordnede CO2-reducering, så at Danmark forhåbentligt kan nå 2030-målsætningen.

Boligejere kan nu søge om tilskud gennem Bygningspuljen, hvis de skal forbedre deres boliger med henblik på at energioptimere dem. Initiativet er et led i regeringens udfasning af olie- og naturgasfyr og skal gøre det mere attraktivt for boligejere at energioptimere deres bolig. Initiativet skal gerne bringe Danmark tættere på 70 procentsmålet, som indebærer, at Danmark skal reducere udledningen af drivhusgasser i 2030 med 70 procent. 

Tilskuddene, som man kan få i forbindelse med energirenovering, er ikke små, da man kan få tilskud på flere tusinder kroner. Energirenovering kan indebære alt fra installation af energivinduer, bedre isolering eller energieffektive varmepumper. I bund og grund skal renoveringen blot medvirke til at mindske energiforbruget i forbindelse med opvarmningen af de danske hjem.

Det er ikke kun klimaet, som gavner af, at de danske boliger energirenoveres – boligejerne kan også se frem til en række fordele. Boligens værdi stiger nemlig, og samtidig sænkes udgifterne til både el og varme. Derudover kan en energirenovering også ofte medvirke til at mere optimalt indeklima samt bedre komfort i boligen. Selvom disse fordele virker tiltalende nok i sig selv, så har man søsat initiativet om energitilskud med håbet om, at endnu flere vil få lyst til at energirenovere deres hjem. Nogle mangler nemlig måske det sidste skub, før de begynder at renovere, og her kan det virke tiltalende at kunne få store økonomiske tilskud til projektet. 

For at kunne få tilskud fra Bygningspuljen skal man som boligejer søge tilskud før projektet påbegyndes. Det er meget vigtigt, for gør man det efter projektets påbegyndelse, får man afslag på sin ansøgning. Puljen ligger på hele 245 millioner kroner og er et produkt af Energiaftalen for 2018 og Klimaaftale for energi og industri fra 2020. Initiativet har været gældende siden den 15. oktober 2020. 

Der er en række forhold, man børe være bekendt med, hvis man ønsker at ansøge om tilskud til energirenovering af sin bolig, og det er eksempelvis, at man kun kan ansøge, hvis boligen er registreret som helårsbeboelse i BBR. Initiativet giver tilskud til renovering af boliger som eksempelvis huse, lejligheder og kollegier, og man kan søge om tilskud fra Bygningspuljen både som privatperson, ejerforening i etageejendom, andelsboligforening, forening, virksomhed og selvejende institution. Størrelsen af ens tilskud vurderes ud fra størrelsen samt typen af energiforbedring. 

For at søge om tilskud til energirenovering af sin bolig skal man gå ind på SparEnergi.dk/tilskud. Her forefindes også en beregner, som kan give et estimat på, hvor meget man potentielt kan få i tilskud til sin energirenovering, samt hvor mange penge man kan ende med at spare i forbindelse med energiudgifter. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top