Silovej 8 - 9900 Frederkshavn

Energiledelse – find det bedste software til opgaven

Energiledelse – find det bedste software til opgaven

Ønsker I at spare på ressourcerne, effektivisere forbruget og undgå spild i hverdagen? Med de rette værktøjer til energiledelse kan jeres virksomhed hurtigt komme med i toppen af den grønne omstilling. 

Ved at benytte den rette software, kan I effektivt overvåge virksomhedens energiforbrug, og således være på forkant med udviklingen. På denne måde kan de nødvendige justeringer foretages i tide, så I kan spare penge, tid og besvær. Energiledelse kan bl.a. benyttes i produktion, ejendomme og bolig.

Hvad er energiledelse? 

Når du arbejder med energiledelse, forsøger du at optimere og reducere din virksomheds energiforbrug. Som med al anden ledelse er der tale om en kontinuerlig proces, som både fokuserer på nye og eksisterende tiltag i virksomheden.

Systematisk energiledelse sikrer, at energieffektivisering spiller en fremtrædende rolle i alle relevante beslutninger og aktiviteter. På denne måde kan virksomheden opnå energibesparelser i fremtiden, men også nu og her.

For at kunne udøve effektiv energiledelse, er det nødvendigt at have de rette redskaber ved hånden. Det gælder om at kunne monitorere, måle og sammenligne relevant data, og her kan jeres virksomhed med fordel benytte den nyeste software fra DS Energy. Læs mere om mulighederne for energiledelse her.

Når forbruget skal måles

DS Energy er en oplagt samarbejdspartner, når det handler om energiledelse. Med den nyeste software fra DS Energy kan I både måle forbruget på jeres vigtigste maskiner og installationer samt indsamle relevant data til analyse. På denne måde bliver det hurtigt tydeligt, om jeres virksomhed bruger flere ressourcer end nødvendigt.

Der er flere fordele ved at overvåge forbruget af elektricitet, vand, varme og gas. Først og fremmest får I et indblik i det konkrete forbrug for de enkelte maskiner, anlæg og installationer, så I kan optimere driften og spare penge på energieffektivisering. Som en af de sekundære løsninger, bliver det også muligt at optage spild, fejl og nedbrud.

Sådan opdages nedbrud i tide

Udover at monitorere det daglige forbrug, og på den måde bidrage til bedre drift, så kan den rette energiledelse også medvirke til at fejl og nedbrud opdages i tide. Begynder målingerne for virksomhedens maskiner og anlæg at udvise store udsving, er det tegn på, at der er noget galt. 

Ved at sammenligne data over tid (og data fra virksomhedens enkelte maskiner og anlæg), kan uoverensstemmelser i driften opdages hurtigt. Det er muligt at integrere alarmsystemer, så store udsving medfører røde lamper. På denne måde kan I undgå nedbrud og deraf følgende spild. 

Ofte er det små fejl – f.eks. en defekt ventil – der kan få forbruget af vand, varme eller elektricitet til at stige eksplosivt. Opdages fejlen først ved den årlige forbrugsopgørelse, er det for sent. Med software fra DS Energy kan et potentielt overforbrug opdages med det samme. 

Dokumentation af den grønne omstilling

Bæredygtighed har længe været et nøgleord indenfor energiledelse, og med software-systemerne fra DS Energy er det nemt at hjælpe virksomhedens bæredygtige initiativer på vej. Data som genereres via systemet, kan anvendes som dokumentation til virksomhedens CO2-regnskaber, og I kan således komme den grønne omstilling i forkøbet med den rette energiledelse. Du kan læse mere om energiledelse hos Energistyrelsen her

Da energiledelse kan ses som et helhedsorienteret ledelsessystem, er det selvfølgelig ikke alene den tekniske optimering, som er i fokus. Det handler også om ledelsesmæssig styring, og derfor kan softwaren fra DS Energy naturligvis ikke stå alene, men skal matches med den rette ledelsesmæssige styring, så I får det optimale ud af de mange data.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top