Silovej 8 - 9900 Frederkshavn

Derfor bør du investere i en biopejs

Derfor bør du investere i en biopejs

I Danmark er vi helt vilde med hygge, og der er rigtig mange ting, man kan forbinde med ordet. En af disse ting må næsten være hyggen ved at sidde foran en pejs en kold vinterdag. Der følger dog også en del mindre hyggelige pligter med det at have en traditionel pejs som eksempelvis det at skulle købe og opbevare brænde samt gøre rent ved pejsestedet. Alt dette kan man nemt slippe for ved at investere i en såkaldt biopejs

Biopejse er gradvist blevet mere og mere populære, og det er der rigtig mange gode grunde til. En biopejs kræver for eksempel ikke en skorsten, kan monteres i alle slags boliger og kan stort set monteres i ethvert rum i hjemmet. Biopejsens flammer kommer af afbrænding af lugtfri ethanol eller bioethanol, hvilket betyder, at der ikke skal brænde til for at skabe flammer. På denne måde slipper du for at skulle købe brænde og finde et sted, du kan opbevare det. 

Til biopejsen bruges der som sagt lugtfri ethanol eller bioethanol, som er baseret på eksempelvis kartofler eller majs. Brændstofprodukterne fås både i flydende form og som gel. I biopejsen er der placeret små beholdere i bunden af pejsen, som fyldes med ethanol eller bioethanol. Ethanolet eller bioethanolet antændes, og varmen og flammerne kan herefter reguleres med nogle ringe, som placeres ovenpå beholderne. Det er derfor ufatteligt simpelt at tænde op i sin biopejs, og man slipper for tidsspildet ved at kæmpe med at få ilden til at tage fat ved brændestykker.

Ønsker du at gøre biopejsen mere naturtro, så kan du købe keramiske brændestykker, som du kan lægge over beholderne for at skabe illusionen af, at flammerne kommer fra træstykkerne. Biopejse kommer i mange forskellige størrelser og modeller, hvilket betyder, at man kan få biopejse, som kan indbygges, hænges op, stå på gulvet og man kan endda også få udendørs biopejse. Det er op til dig at finde den biopejs, der passer bedst til dine behov.

For at opsummere så er der følgende fordele ved at investere i en biopejs:

 • Du slipper for at have en skorsten, der fylder i hjemmet.
 • Du kan montere den uanset hvilken slags bolig, du har.
 • Du kan stort set placere biopejsen lige, hvor det passer dig.
 • Du slipper for at bruge penge på brænde og for at skulle finde et sted at opbevare det.
 • Du slipper for rengøringen, der følger med at have en traditionel pejs eller brændeovn.

Inden du investerer i en biopejs, skal du være opmærksom på, om den lever op til den europæiske standard for pejse beregnet til flydende brændstof. Du skal også nøje følge producentens anvisninger vedrørende ophæng og placering af den pågældende biopejs. 

Det er vigtigt at pointere, at man ikke skal investere i en biopejs for, at den skal afgive varme. Biopejse kan sagtens afgive en nogenlunde varme men slet ikke nok til, at man bør investere i en udelukkende med det formål at varme rum op. På trods af at biopejsen ikke afgiver specielt meget varme, så giver den nøjagtig den samme hyggestemning som en traditionel pejs eller brændeovn, og derfor bør man købe en biopejs netop for at skabe hygge og æstetik i hjemmet.

1 kommentar

 1. Hejsa

  Hvad er det for en standard som biopejse idag skal overholde?
  Evt. en henvisning så jeg selv kan læse standarden, vil være fint.

  Jeg kan jo læse på nettet om ulykker tilbage i tiden, så hvordan har man via standarder sikret at de ikke gentager sig?

  På forhånd tak

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top