Silovej 8 - 9900 Frederkshavn

6 ting der kan optimere energiforbruget i sommerhuset

6 ting der kan optimere energiforbruget i sommerhuset

Energioptimering af sommerhus er ikke helt uden betydning, når du gør regnestykket op for et år. 

Dog skal man lige have i mente, at der er forskel på, om man udlejer huset hele året rundt, eller om man slet ikke udlejer huset på noget tidspunkt af året. Kører sommerhuset på tomgang, kan det blive dyrt, hvis ikke du får indstillet varmen og andre strømkilder korrekt. 

VARMEPUMPE I SOMMERHUSET

Installer en varmepumpe i dit sommerhus og få et bedre indeklima. Udover at forbedre dit sommerhus’ indeklima så kan du også spare en hel del penge ved at investere i en varmepumpe. En varmepumpe bruger typisk langt mindre strøm holdt op imod el-radiatorer. En el radiator giver 1 kW effekt for 1 kWh. Altså 1 ind 1 ud – 1:1. At montere en varmepumpe med Scoop-værdi 1:4 (nogle kommer endda over 4 – så 1:5) betyder, at du ved optimal drift med varmepumpen i sommerhuset (1:4) smider 1 kWh strøm ind i varmepumpen, og den leverer 4 kW effekt varme ind i huset. Derved opnår du en kæmpe besparelse ved opvarmning til udlejning, eller bruger du det selv, kan du tænde op for varmen, kort tid før du ankommer og derved spare på energien. 

FÅ WIFI PÅ VARMEPUMPEN

Alle varmepumper kan stort set blive trådløse. Med den smarte løsning fra SENSIBO kan du nemt opsætte denne lille enhed til at pege mod din varmepumpe. En SENSIBO styres via en app fra din telefon og er koblet på det trådløse netværk. Fra hvilken som helst lokation kan du koble dig på og se status på varmepumpen. Du kan også sætte varmepumpen til at køre i “Dry” tilstand eller sætte den til at køre på “Heat”. Du indstiller selv tænd / sluk og temperatur. Det sidste er enormt effektivt, hvis du skulle komme fra sommerhuset og have glemt at slukke varmen. Det kan også være, at du skal opvarme sommerhuset efter “tomgang” fra Udlejningsbureauet – på den måde laver du en langt mere energieffektiv opvarmning af sommerhuset.

SOLCELLER PÅ SOMMERHUSET

Solceller på sommerhuset er en god ting, i og med at sommerhuse typisk bliver opvarmet / driftet af el. Ved udlejning af poolsommerhuse kan du bruge alt strømmen selv og samtidigt tjene penge på den strøm, solcellerne producerer, da afregning fra EnergiNet på solceller ellers ikke er så rentabelt. Altså overproduktion af solcellers strøm, som sendes ud på nettet.

FÅ ENERGIRIGTIGE VINDUER

Du kan spare rigtig meget energi i dit sommerhus ved at sørge for, at husets vinduer er energirigtige. Hvis dine vinduer er ældre men stadig er i god stand, kan det være nok bare at udskifte selve ruderne. Dette er noget billigere og nemmere end at udskifte vinduespartierne. Er vinduerne så medtagede, at der ikke er nogen vej udenom, så anbefales det at lægge de ekstra penge, når der skal monteres nye vinduer. Billige vinduer holder ikke særligt godt på varmen, de holder ikke særligt længe og kræver meget vedligeholdelse så overvej kraftigt at betale lidt ekstra for nogle energirigtige vinduer, der virkelig holder i længden.

SKIFT DINE GAMLE ELRADIATORER UD MED NYE 

Der er god sandsynlighed for at termostaten og varmeelementet i din gamle elradiator ikke fungerer, som de skal, hvis radiatoren har hængt i dit sommerhus i nogle årtier, og derudover er en elradiator, som nævnt tidligere, dyrere i drift end en varmepumpe. Derfor kan du med fordel udskifte dine gamle elradiatorer med nye, energieffektive radiatorer, hvor varmeelementet og termostaten fungerer optimalt. Når du nu er i gang med at få installeret nye radiatorer i sommerhuset, så bør du kraftigt overveje at få varmestyring. Varmestyring fungerer således, at en central regulerer temperaturen i boligens forskellige rum automatisk. Du kan helt selv styre hvilke rum, der skal opvarmes hvornår, hvilket betyder, at du eksempelvis kan sørge for at varmen bliver slukket i sommerhuset på tidspunkter, hvor I ikke er der. Dette kan hjælpe med at sænke energiforbruget gevaldigt. 

SØRG FOR GOD ISOLERING I DIT SOMMERHUS

For at være sikker på at dit sommerhus kan holde på varmen, bør du sørge for, at isoleringen er i top. Du kan kigge på sommerhusets energimærkningsrapport for at se hvilken type isolering, der er brugt, og hvilken tykkelse det har. Ønsker du at forbedre isoleringen i sommerhuset, kan du efterisolere. Dette kan medvirke til at forbedre indeklimaet og gøre varmeregningen billigere. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top