Silovej 8 - 9900 Frederkshavn

3 gode råd, før du køber solceller

3 gode råd, før du køber solceller

Hvad koster det, hvor skal solcelleanlægget placeres, og hvad er den rette størrelse anlæg til dit behov? Her får du 3 gode råd, inden du begynder at montere solceller på din bolig.

#1: Kan det betale sig økonomisk?

Her er der to faktorer der gør sig gældende – den ene er selve prisen på solcelleanlægget, og den anden er, om det overhovedet kan betale sig økonomisk for dig at få installeret et solcelleanlæg. 

Det kan være at du holde dig til almindelig strøm. Du kan til hver en tid hyre en professionel elektriker til at kigge på dine el-installationer og eventuelt udskifte dem til et nyt, smart og intelligent el-system, som både sparer på dit energiforbrug og din pengepung.

Kan det betale sig for dig? 

Det er ikke sikkert, at det kan betale sig at få sat et solcelleanlæg på dit tag i netop din situation. Omvendt kan det være, at det er en rigtig god investering for dig. Det er værd at finde ud af, inden du går ud og køber et solcelleanlæg. 

Du bør derfor regne lidt på det, hvor du medregner det elektriske markeds prisudviklinger. På den måde kan du danne dig et indtryk af, om det kan svare sig økonomisk for dig på den lange bane. 

Få et indblik i prisen på solceller

Solcelleanlæg svinger en del i pris fra forhandler til forhandler, så derfor kan det være værd at undersøge markedet, inden du bare går ud og køber et anlæg. Du kan også vælge at få en pakkeløsning, hvor montering er inkluderet i prisen. 

Du skal dog også huske at tage højde for de forskellige slags anlæg, de forskellige forhandlere udbyder. Tag derfor kontakt til en forhandler eller læs på nettet om de forskellige typer solcelle-paneler. Det kan være et type panel bedre dækker dine behov end et andet.

Afslutningsvist bør du finde ud af, hvor længe der er garanti på dit solcelleanlæg. Kvaliteten afspejles oftest i denne, og hvis der skulle være noget med anlægget, dækker den også det. 

#2: Få styr på placering og størrelse af dit solcelleanlæg

Det er essentielt at du finde ud af, hvor det skal placeres, og hvor stort et solcelleanlæg du har brug for. Et solcelleanlæg skal helst vende mod sydøst eller sydvest, så det har sol det meste af tiden. 

Anlægget kan placeres på et tag, en facade eller på et fritstående stativ, hvor det skal have en hældning på mellem 15 og 90 grader. Størrelsen på solcelleanlægget skal matche dit forbrug og dit hus. Det må ikke producere mere end 6 kW, på privat grund. 

#3: Find en godkendt installatør

Det er vigtigt, at du får en godkendt installatør til at montere dit solcelleanlæg. Har du hænderne godt skruet på og styr på teknologien, kan du også selv montere det, men det anbefales ikke.  

Du bør også undersøge selve leverandøren erfaringsmæssige baggrund, om de tidligere har leveret et godt stykke arbejde ved andre kunder, og hvordan de har håndteret eventuelle fejl og mangler. Så kan du få ro i maven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top